Listen av stoff typer for gardiner

Listen av stoff typer for gardinerGardiner la siste touch på alle rom, og det er mange stoff med alt fra tung og formelle til lett og ren. . Løsningen på bandasjen vinduene i hjemmet ditt kan komme fra å kombinere flere tekstiler i én behandling. Lett, middels, tung og rene gardiner kan stå alene eller sammen om å lage en uttalelse.

Lette tekstiler

Bomull er lett tilgjengelig og relativt billig, gjør den en av de mest populære valgene for gardin stoff. Bomull har holdbarhet og enkel behandling. Calico, ofte brukt i quilting, har en fast drapere. Designere bruke det i gardiner til kjøkken og soverom. Muslin, en annen bomull, har løst vevd fiber og en lys, luftig utseende som gjør det ser casual.Designere bruke linen, en annen naturlig fiber, for klassisk gardiner. Laget av lin, lin par lett med andre stoffer, som bomull. Sengetøy miks, en blanding av lin og bomull og nylon, ikke skrukker ikke like lett. Det er lettere å håndtere og mer holdbart enn lin alene.Challis er en av de letteste, mykeste stoffer tilgjengelig. Dette stoffet, vanligvis laget av bomull eller rayon, har en litt børstet overflate og god drapere. En vaskbare versjon av dette stoffet kan passe for et barnerom.

Medium-Vekt Stoffer

Brocade, en middels vekt stoff med mønster vevd direkte inn i materialet, har en særegen tekstur. Vanligvis laget i rike farger, kan stoffet være silke og har metalliske tråder.Damask er et annet medium-vekt stoff laget av silke, bomull, rayon polert lin eller polyester. Den har en merkbar mønster som regel av samme farge som er sett når lyset faller på stoffet. Selv om lik brokade, er mønsteret vanligvis flatere. Du kan se dette stoffet brukes i stue og soverom med tradisjonell innredning.Denim legger en uformell stemning til et rom. Denim kommer i medium til tunge vekter og gjør et holdbart alternativ til gardiner stoff.

Heavy-Weight Stoffer

Heavy gardiner har føle en mer klassisk til dem. Hjemmeværende har brukt chenille siden viktoriansk tid å lage tunge gardiner. Den har en myk, kort tekstur.Velvet har en behagelig, kort hoper som utgjør en enda ensartet overflate. Noen fløyel stoffer har en burnout design. Designere har en tendens til å bruke fløyel i den mest formelle gardiner og valances.Gobeliner, et annet tungt stoff som brukes til gardiner, har dekorative broderi. Det kan inneholde scener eller blomster med farget og metallic tråd stas. Designere velger ofte dette stoffet for formelle områder.

Sheers

Sheers er lette stoffer som du kan se gjennom. Designere bruker ofte blonder, muslins, garn og voiles som Sheers.Organdy, som er ren og har en toskaftbinding, har en stivnet drapere. Denne skarpe stoffet tåler flere vasker

.

organza, en annen stiv, ren stoff, har et kjølig utseende, stri tekstur, og en hard, skarp finish.Voile varierer fra sløret til ultra fine og samler spesielt godt, noe som gjør det hensiktsmessig for tynne gardiner.

Andre artikkelen

 • style tips for å dekorere en strand hytte
 • tips på å bygge din egen barbie hus
 • hva maling ser farger vil få et rom stor og klar?
 • dekorere ideer for florida design
 • bruker for apoteker krydder krukker
 • hvordan du velger et område rug farge for tregulv
 • sørvest farge ideer
 • meksikanske håndverk og møbler
 • fransk "shabby chic" dekorere ideer
 • unike bad ideer
 •