typer tapeter

typer tapeterNår du skal velge bakgrunnsbilde, er det flere ting å vurdere enn bare farge og mønster. Det finnes ulike typer tapeter og hver har en annen type belegg. Noen typer tapeter ble spesielt laget for å bare gå i bestemte områder av huset. Pluss, noen kategorier av tapet er lettere å henge enn andre.

Vinyl

Vinyl tapet er den vanligste typen av tapeter. Du kan henge denne typen tapeter i nesten alle rom i huset. Det er vanligvis vanntett, noe som gjør den ideell for bad og kjøkken. Du kan rengjøre vinyl tapet og det er lett å henge. Når du våt dette tapet, vil det ikke holde sammen, noe som gjør det lettere å håndtere. I tillegg til standard vinyl tapet, er det også vinyl-belagt tapeter, som har de samme karakteristikkene av vinyl tapet. Den eneste store forskjellen mellom de to typene er at vinyl-belagt tapet er lettere å fjerne fra veggen.

strømmet

flokket tapet er en klassisk, mønstret tapet type. Den har en feltlike atmosfære over seg, og det har en tendens til å være travlere enn vanlig tapet. Dette tapet er ikke lett å rengjøre, og du kan lage til følte fibrene hvis du prøver skrubbe det. Du bør bare bruke flokket bakgrunn i nonbusy eller lav luftfuktighet rom, inkludert levende eller spiserom. Dette tapet kan også arbeide i soverom, men du bør unngå barnerom.

Folie

Foil tapet er laget av et metallisk materiale, vanligvis sølv, kobber eller gull. Du kan også ha variasjoner på disse tre fargene, og den legger et moderne utseende til nesten alle typer rom. Materialet er svært lett, og det krøller lett. Dette kan gjøre det vanskelig for deg å jobbe med det. Plus, vil den vise noe feil i veggene, inkludert støt, riper eller hull. Du bør bare bruke folie tapet sparsomt. Folie wallpaper fungerer best til aksent en bestemt del av veggen i motsetning til dekker hele overflaten med det.

Stoff

Fabric tapet er laget av ekte stoff. Noen ganger er det en laminat eller annen type beskyttende belegg på den, men vanligvis er det bare utsatt. I motsetning til de fleste andre typer tapeter, er stoff tapet svært vanskelig å rengjøre. Det vil farge, og fett kan bli integrert i stoffet. Videre er det svært vanskelig å henge. Du må glatte det ut nok til at det ikke rynke når du henger den. Men, har du å bekymre deg strekke det ut for mye. Du bør bare bruke stoff tapet er svært lite trafikk, som spiserom.

Andre artikkelen

 • hvordan legge gipsplater i taket
 • måter å ordne møbler i oppholdsrom
 • hvordan du skal installere gardin holdbacks
 • hvordan å isolere gardiner med magneter
 • hvordan å male et stoff sofa
 • hvordan å male utendørs metal
 • Hjem og Hage viser i Houston, Texas
 • hvordan rock sokkelen rundt et mobilt hjem med ekte rock
 • maling farge ideer for en tenåring’s rom
 • hvordan få min madrass på gulvet
 •