hva er forskjellen mellom en Valance og en gesims bord?

hva er forskjellen mellom en Valance og en gesims bord?Valances og listverk platene er ulike typer av topp behandlinger for vinduer. De kan stå på egne eller krone full-lengde draperier. Selv om begge typer behandlinger horisontalt span vinduets øverste kanten, er valances alltid laget av stoff. Gesims boards, derimot, kan være tre, gips eller polstrede. Gesims har en mer skreddersydd, formell utseende enn en Valance og er ofte ansett som et arkitektonisk element i et rom

Du trenger:. .
Emblemer
Decoupage segl.
Farget eller dekorative lys globuser.
Dekorative fan trekker.
Spay lim.
Emalje maling.
Pensler.
Bilder (valgfritt).
Skrutrekker.
Ladder.
Sjablonger.
Pin.
Tape.

Gesims Historie

I det 18. århundre, forseggjorte forgylt eller utskårne gesims styrene toppet fasjonable vinduer. De var laget av gips eller tre. I dag, denne stilen av topp behandling er mye enklere. Taklister av tre eller puss kan males, stensilert eller tapetseres. Wooden gesims kan være polstret og trukket med stoff. De kan være boxy, buede eller formet til kamskjell, firkanter eller trekanter nederst kant.

Valances

valances opprinnelig ble hengt fra under en tre gesims. De ble laget for å skjule vinduet hardware, men brukes i dag, selv når det ikke er hardware å skjule. Valances er hang fra eksponert eller skjulte stenger eller montert på et brett festet til en vegg med L-braketter. De er økonomisk vindu behandlinger. Enkle valances kan gjøres med mindre enn et verft av stoff.

Stil

valances og gesimser kommer i mange forskjellige stilarter. Noen har grasiøs kurver nederst for en mer romantisk look. Stoffet på en gesims kan trekkes stram, shirred eller plissert. Valances kan være flat, plissert, shirred eller fylt med vev papir for en flouncy utseende. Noen valances avslører en del av en dekorativ stang hvis de er drapert over eller hengende kategorien topper, maljer eller ringer.

Andel

Uansett hvilken topp behandling du velger, det Valance eller gesims bør stå i forhold til størrelsen på vindu og draperier nedenfor, råder forfatter og designer Caroline Clifton-Mogg. Kort vinduer kreves bare en flounce stoff på toppen. Tall vinduer trenger lengre valances eller gesimser. Hvis toppen behandling brukes med draperier, bør det måle omtrent en sjettedel av draperi lengden, anbefaler Clifton-Mogg.

Stoff Hensyn

Fordi de er vanligvis bare 12 til 18 inches lang, valances og polstrede gesimser bør bruke stoff med en print liten nok til å passe innenfor sine dimensjoner. Den skriver ut, bør imidlertid ikke være så små at er umulig å skille fra andre siden av rommet. Fordi valances og gesimser er rent dekorative, koble dem med persienner eller nyanser for lys og personvern.

Andre artikkelen

 • ideer for maling loft interiør
 • Slik deocrate et barområde
 • hvordan å male en marmor-effekt faux finish
 • Hvordan sammenligner porselen fliser til keramiske fliser?
 • christmas midtpunktet ideer ved hjelp av musikk instrumenter
 • allergivennlige teppe
 • seaside decor ideer
 • hvordan gjøre vinterlandskapet centerpieces
 • vindu behandlinger for store vinduer
 • farging og vinduer tre dører
 •