karakteristikker av viktorianske møbler

karakteristikker av viktorianske møblerviktoriansk interiør design har fått sitt navn fordi den nådde toppen av popularitet under dronning Victorias regjeringstid over det britiske imperiet. Hennes regjeringstid begynte i 1837 og endte med hennes død i 1901. Arkitekturen i denne epoken kjennetegnet forseggjort eksteriør preget av pepperkaker scrollwork på takskjegg og suppleres med rikt dekorerte interiør. Viktorianske møbler utfører dette temaet og inneholder flere kjennetegn å se etter.

Utskjæringer og kurver

viktorianske møbler har vanligvis intrikat carving med buede linjer og naturlige bilder som grønne mønstre, floral mønstre, eller dyr. The Art Nouveau-stil, som kom senere, har tilsvarende mønstre og dekorasjoner, gjør det mer komplisert å avgjøre om et møbel er viktoriansk. Men i motsetning til Art Nouveau møbler, vil viktorianske brikker har kantete linjer og former sammen med utskjæringer lagt på møbler. Den grunnleggende formen på et viktoriansk stol eller bordet er rett, men med kurver langs seteryggen, bunnen eller ben av stolen, eller nederst under putene på en sofa. Dekorative friser og buet listverk er vanlig i viktoriansk stykker.

Ornamentering

Victorians beundret utsmykking i form av dusker, preging, og lagdeling av kostbare materialer. Viktorianske møbler betaler spesiell oppmerksomhet til detaljer og tekstur. Art Nouveau møbler har ikke disse frills. Så hvis du ser et møbel som har mye fancy carving og dusker, har du sannsynligvis funnet en viktoriansk stykke.

Plush Møbeltapetsering

Trekket under viktoriatiden kjennetegnet luksuriøse og strukturert materialer som fløyel . Typiske farger var svært rik, frodig og mørk. Vanlige mønstre involverte med ulike nyanser av en farge eller utdype floral mønstre som aksent vanlig hvit bakgrunn. De fleste stoppede møbler også sported pynt som dusker og frynser.

Heavy proporsjoner

viktorianske møbler var preget av tunge pidestaller, store skjenker, og andre stykker i bulkier proporsjoner. Denne utformingen innflytelse lagt betydelig vekt på den elegante stilen, gir karakter og balanse til dekorasjoner og utsmykninger av stykket.

Dark Woods

De fleste viktorianske møbler ble laget av mahogni, rosewood eller valnøtt. Kopier av disse brikkene er beiset med dype brune og kirsebær fargetoner å ligne den dype og rike farger av tre under den viktorianske epoken. Lignende mørke skogen også ble brukt i gotisk møbler.

Andre artikkelen

 • DIY utendørs rug
 • kan du installere Innfelt belysning i hvelvet tak?
 • barnehage art ideer
 • hvordan å pynte på engelsk hyttestil
 • DIY vinduet valances
 • ytterdør vindu behandling ideer
 • hvordan du installerer 4-tommers bad flis
 • hvordan bruke veggen til å skape den høye effekten av en headboard
 • kult kjøkken maling ideer
 • hvordan å identifisere vintage belysning
 •