Forskjellen mellom vanlige og sateng bomull

Forskjellen mellom vanlige og sateng bomull"Vanlig", "sateng," "sateng", "flat", "damask" og flere andre slike ord i tekstil leksikon refererer til en type vev, ikke til en type fiber. Typer av fiber er bomull, ull, lin, rami, silke og polyester, bare for å nevne noen. Uttrykkene "vanlig bomull" og "sateng bomull" refererer til to ulike vever av bomull

Fiber Vekt

Som fibre er behandlet og utformet for bruk i ulike tekstile applikasjoner, en av egenskapene som avgjør forskjellen i utseende, tekstur, drapere og levetid fra vanlige veve bomull til sateng veve bomull er vekten av fiber som brukes. Den tekniske termen "denier" connotes fiber vekt og i high-end stoffer kan også være en del av indeksen for stoff spesifikasjoner tilgjengelig fra leverandør til forbruker på anmodning.

Warp

The "renning" består av fibre som kjører full lengde på veven, og dermed også kjøre den fulle lengden på lengde, noe som er vevd. Som tilfellet er i mange ferdige stoffer, kan warp være til noen akseptabel vekt i henhold til kapasiteten på maskinen som brukes til å veve stoffet.

Weft

The "innslag" består av fibre som kjører på tvers av veven og dermed er de fibrene som er vevet med renningen fra side til side. Den Selvage er lett å skille i at det er tett vevd kanten av stoffet. Akkurat som renningen, kan et innslag tråd av enhver denier egnet for maskiner ved fabrikken brukes til veving.

Vekt

Stoffet vekt vil bli bestemt av vekten av renning og innslag fibre benyttet under vevingen. Den endelige vekten av stoffet vil påvirke tildekking og "hand" av stoffet. Stoffet vekt i vanlig bomull og sateng bomull kan variere fra stykke til stykke, avhengig av spesifikasjonene sendes til mølla av tekstil designeren.

Sateng Weave

Som en generell regel begrepet "sateng" gjelder for tekstiler vevde for møbeltrekk eller draperi. Når det gjelder ferdigvarer, kan det også vise til husholdningsprodukter som bord og seng dressinger. Den sateng veve er forskjellig fra en vanlig vev i at det er mer kompakt og har en skinnende forsiden og en kjedelig bakside. Hvis fiber og veving metoder er bedre enn de som brukes i en vanlig vev produkt, så er det logisk å konkludere at "sateng" veven er overlegen i kvalitet.

Regular Weave

Et stoff som er definert som å ha en "vanlige" finish vil se det samme, med bare litt påviselig forskjeller, fra forsiden til baksiden. Dette skyldes det faktum at i en vanlig vev i renning og innslag fibre er vanligvis identiske. Den veving metoden er stramt, men fibrene er fortsatt jevnt fordelt på spindelen. Dette er ikke tilfelle med gasbind, for eksempel. Selv om en vanlig vev er ikke blankt, hvis fibre som brukes til å veve en sateng finish er dårligere enn de som brukes for en vanlig finish, vil det regulære ferdig stoffet varer lenger.

Andre artikkelen

 • tutorial for å gjøre knipe-plissert drapes
 • hvordan du rengjør parfymeflasker
 • Slik oppussing hjemme gulv
 • viktoriansk hage dekorere ideer
 • forheng og gardiner stiler
 • overdimensjonert vinduet behandlinger
 • kjeller designverktøy
 • interiørdesign wallpaper ideer
 • hvordan å designe en nedsenket stue
 • hvordan du installerer bali mini blinds
 •