PPE-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Da internettet fortsætter med at vokse og flere websites oprettes, bliver registrering og vedligeholdelse af domænenavne mere udfordrende. Extensible Provisioning Protocol (EPP) er en protokol, der er klient-server baseret. Denne nye EPP-protokol er en ny måde at registrere domænenavne på og opretholde dem på internettet. EPP-protokollen kræver, at kommunikation mellem internetklienten og serveren bruger XML-format.

EPP-sessioner

EPP-sessioner kræver oprettelse af TCP-forbindelser. Denne TCP-forbindelse er mellem to peer-computere. En computer starter forbindelsen, og den anden computer reagerer på anmodningen ved enten at acceptere eller nægte anmodningen om en forbindelse. Den computer, der starter sessionen kaldes klientcomputeren, og den der reagerer er serveren. EPP-serveren genkender TCP-forbindelsesanmodningen, når den sendes på en IANA TCP-port. EPP-sessionen annulleres, når klientcomputeren sender en logout-kommando til servercomputeren. Efter modtagelsen af ​​denne kommando er EPP-sessionen lukket.

Beskeder

EPP-klienten initierer EPP-meddelelserne. Disse meddelelser formidles i form af kommandoer. Disse kommandoer overføres på den TCP-forbindelse, der blev oprettet, da EPP-sessionen blev indledt. Hvis forbindelsen er lukket, før en besked kan sendes tilbage til klientcomputeren, at en kommando er blevet modtaget og behandlet, kan serveren annullere den sidste kommando. Hvis en EPP-meddelelse sendes mere end en gang, vil den blive gennemført flere gange, og det kan resultere i, at forbindelsen opsiges afhængigt af hvad kommandoen er.

Datformat

Overskriften i TCP-feltet skal indeholde dataene af PPE-enheden. Den krævede EPP-enhed har to felter. Et af felterne er en 32-bit overskrift, der indeholder en beskrivelse af dataenheden, og den anden enhed indeholder oplysninger om enhedens samlede længde. Længden af ​​EPP data enheder måles i enheder call octets. Oktetterne indeholder den samlede længde af databeregningerne og er begrænset til maksimalt 32 bit.