Ulemper til DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internetbaserede teknologier er vokset utrolig hurtigt. Da dial-up nåede et kommercielt plateau, blev Digital Subscriber Line (DSL) -tjeneste introduceret. Selvom DSL er hurtigere, kontinuerligt på og kører på dine eksisterende telefonlinjer uden afbrydelser, er der stadig nogle væsentlige ulemper i forhold til andre tjenester.

Afstandsbaseret effektivitet

DSL Internet service er stærkt afhængig af afstanden fra indledende station. Da servicestedet kommer videre fra DSL-forretningscenteret, oplever brugerne dråber i præstationshastigheder for både upload og download. DSL anbefales ikke til landdistrikter, der er potentielt længere fra en centralstation.

Lav uploadhastighed

DSL-tjeneste tilbyder hurtigere downloadhastigheder end opkald til internettet. Det giver også hurtigere uploadtjenester, men uploadhastigheder er stadig lave sammenlignet med download. Nogle brugere kan opleve DSL-uploadhastigheder, der kun er en tredjedel af downloadhastighederne. Brugere, der ønsker at uploade en stor mængde data, har muligvis ikke en positiv oplevelse med DSL-tjenesten.

Kun kobberledninger

DSL-tjeneste arbejder på eksisterende kobbertelefonledninger. Selv om dette giver en høj grad af dækning fra eksisterende ledninger, tillader det ikke DSL-service at arbejde på nyere trådteknologier som fiberoptiske kabler.

Lille standardisering

Selvom standardisering af DSL-udstyr er steget siden dets debut, mange virksomheder stadig bruger kun specifikke modemer og andet udstyr til service. Hvis en kunde skifter tjenesteudbydere, skal han muligvis købe alt nyt udstyr, hvis det tidligere udstyr ikke passer til den nye udbyders krav.