Protokol for et CLNP-forbindelsesløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

CLNP svarer til Internet Protocol definitionen af ​​TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) stakken. Af denne grund kaldes det ofte 'ISO-IP.' En søsterprotokol er forbindelsesorienteret netværksprotokol (CONP). 'Connection-Oriented' betyder protokollen etablerer og opretholder en session mellem de to endepunkter i en transmission for at muliggøre dataintegritetskontrol. 'Connectionless' -systemer tilbyder ikke denne tjeneste, men sender kun data til en adresse uden at kontrollere, om dataene faktisk er ankommet.

Formål

CLNP udfører to tjenester: at bryde data i pakker og adressere pakker på tværs af netværk. Det er kendt som en 'datagram' tjeneste, der refererer til processen med opdeling af data i klumper til transmission og tilføjelse af en header til den. Protokollets adresseringsansvar følger NSAP-protokollen (Network Service Access Point).

Funktioner

CLNP indeholder en 'Time to Live' -parameter. En pakke-routing på tværs af netværk vil blive droppet, hvis den ikke er ankommet til bestemmelsesstedet på det givne tidspunkt. Den Connectionless Network Protocol (CLNP) er en del af Open Systems Interconnection Protocol Stack, som er defineret af International Standards Organization. OSI-modellen lagdelt grupper af protokoller i henhold til deres område af specialisering. CLNP er en Network Layer-protokol.