Sådan genkender du phishing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn mistænkelig e-mail og se efter dårligt skrevet sætninger, dårlig grammatik og stavede ord, hvilket sandsynligvis angiver et phishing-svindel. E-mailen kan forekomme autentisk og identisk med et websted, du bruger, men inspektion af teksten viser ofte svindel.

2.

Kontroller det overordnede layout af e-mailen og vær opmærksom på muligheden formatering fejl inklusive manglende mellemrum mellem afsnit eller over-afstand mellem afsnit og ord. Annoncører og legitime virksomheder tillader ikke indlysende og uprofessionelle formateringsfejl inden for e-mail fra kunden.

3.

Læs navnet på det pågældende firma eller produkt og tjek emailadressen øverst af meddelelsen. Hvis du ikke er kunde eller kontohaver, har du sikkert modtaget et forsøg på phishing-svindel. En phishing-svindel viser også en uidentificerbar kilde til e-mailen.

4.

Læs e-mail-indholdet. De fleste phishing-svindel udgør som autentiske hjemmesider og beder dig logge ind på din konto for at opdatere dine kontaktoplysninger. Meddelelsen kan også indeholde trusler for afslutning eller suspension af kontoen, hvis du ikke logger ind på din konto og opdaterer kreditkort og kontaktoplysninger.

5.

Kontroller kilden til e-mail-beskeden. Højreklik på din mus eller laptop, og vælg 'view source' midtvejs ned på listen over muligheder. Den e-mail-adresse, der er angivet i den aktuelle e-mail, skal også svare til den email, der er angivet i kildekoden. Phishing-email bruger to forskellige e-mailadresser, med den sekundære adresse som regel maskeret og skjult inden for koden.

Svig og identitetstyveri problemer fortsætter med at vokse på internettet, herunder de mest almindelige phishing fidus. Phishing-svindel kommer sædvanligvis i form af e-mail, som bruges til at stjæle andres personlige oplysninger og identitet. Tyve- og svindelkunstnere bruger phishing-taktik til at stjæle Social Security-numre og kreditkort- og bankkontooplysninger. phishing-svindel, kommer offeret ubevidst ind på sin log-in eller personlige oplysninger på hjemmesiden forklædt som et legitimt websted. Du kan beskytte dig mod phishing-svindel ved at identificere synderen.