Grundlæggende LAN-teknikerværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En LAN-tekniker s job er at sikre, at netværket leverer pålidelige og sikre tjenester til at opfylde organisationens kommunikations- og driftsbehov. Den glatte drift af et netværk bliver mere og mere kritisk med kravene til mere komplekse og mere dynamiske forretningstjenester. Heldigvis er der forskellige netværksstyrings-, overvågnings- og fejlfindingsværktøjer til rådighed for LAN-teknikere til at udføre deres daglige arbejde.

Netstat

Dette kommandolinjeværktøj viser den netværksrelaterede datastruktur, herunder aktive TCP-forbindelser, porte, der er lytte, Ethernet-statistik, IP-routingstabellen og IP-statistik. Den udfører statistikker for følgende: Protokoller, Lokal adresse, Udenlandsk adresse og stat. Lokal adresse står for den lokale computer og portnumre, der anvendes. Udenlandsk adresse angiver IP-adressen og portnummeret til den fjerncomputer, som stikket er forbundet til.

Netcat

Dette værktøj læser og skriver data på tværs af TCP- eller UDP-netværksforbindelser. Dette værktøj er udviklet til at være et kraftfuldt back-end værktøj, der kan udnyttes eller indlejres af anden software. Det er et nyttigt værktøj med forskellige funktioner i form af debugging og udforskning. Det udvides ved at tilføje funktioner til understøttelse af mange andre sockettyper som SSL-kryptering og SOCKS-proxys.

Look @ LAN Network Monitor

Look @ LAN Network Monitor bruges til at overvåge et netværk og registrere og analysere dine netværksknuder . Dette værktøj kan sende dig advarsler i tilfælde af ændringer i noderne. Dette værktøj illustrerer alle tilgængelige noder og detaljerede statistikker, og scanningsresultaterne involverer alle netværkets netværk, hvad angår realtidsrapportering, pingresultater og aktive tjenester.

CiscoWorks LAN Management Solution (LMS)

Dette værktøj tilbyder de omfattende styringsværktøjer, der kræves for at lette konfigurering, administration, overvågning og fejlfinding af Cisco-netværk. Det tilbyder et system til deling af enhedsoplysninger på tværs af administrationsprogrammer, automatisering af enhedsstyring, indsigt i netværkets evne og søgning på netværksproblemer. Med grundlæggende netværkskendskab kan LMS i høj grad mindske arbejdspladsen for netværksstyring.