Oplysninger om at få en trådløs internetopkobling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Routere

For det meste kræver oprettelse af et trådløst netværk en separat netværksenhed kaldet en router. Routeren tager netværkssignalet fra modemet og konverterer det til et trådløst signal, som gør det muligt for trådløse aktiverede enheder at oprette forbindelse til det pågældende netværk. Nogle gange kan du dog allerede have et trådløst aktiveret modem, som er et modem og en router kombineret til en enhed.

Omkostninger

Som for alt afhænger omkostningerne til trådløst netværk af, hvor du går til enhederne og hvilke enheder du bruger. Ofte sælger internetudbydere (internetudbydere) routere eller trådløse aktiverede modemmer. Disse er ofte til en højere pris og kan, afhængigt af internetudbyderen, resultere i en ekstra månedlig afgift. En traditionel router kan koste mellem $20 og $80, hvor nogle routere med ekstra funktioner kan overstige disse mængder.

Kabler

En anden beslutning er, om du vil bruge USB eller Cat 5e Ethernet. Ethernet giver generelt mulighed for hurtigere dataoverførsel, mens USB ofte kan tillade længere kabler, selvom specialfremstillede Ethernet-kabler kan bestilles på en bestemt længde. Normalt leveres routere med de kabler og software, der er nødvendige for at oprette enheden.

Retail Outlets

Købe en router direkte fra en forhandler kan være omkostningseffektiv og vide, hvad man skal se efter, vil vise sig gavnlig. Visse Cisco-routere kræver, at der oprettes via CLI (kommandolinjegrænseflade), mens andre, der er målrettet mod hjemmemarkedet, bruger software og visuelle grænseflader til opsætning. Oprettelse af en trådløs internetforbindelse (også kendt som trådløst netværk) kan udføres på forskellige måder. Den mest typiske måde er at købe en trådløs router og installere den på et eksisterende netværk.