Sådan læses min e-mail fra afar

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' fra skrivebordet, og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i den resulterende tekstboks og tryk på 'Enter'. Et nyt vindue vises.

Skriv 'Telnet [adresse] 110,' erstatte '[adresse]' med din mailserverens DNS eller IP-adresse, og tryk på 'Gå ind.' Hvis du ikke er sikker på din mailservers adresse, skal du kontakte din mailudbyder. Mange gange er servernavnet i form af 'mail.provider.com.'

3. < / p>

Indtast din e-mail-adresse, når forbindelsen er foretaget, og tryk på 'Enter.' Skriv adgangskoden til din e-mail-konto og tryk på 'Enter' på tastaturet.

4.

Skriv 'Liste' og tryk 'Enter'. Computeren viser en nummereret liste over de e-mail-meddelelser, der tilhører din konto på den server. E-mail-meddelelserne sorteres fra seneste.

5.

Skriv 'Retr [#]' erstatter '[#]' med nummeret på den e-mail, du vil læse, tryk på 'Enter' Når du har læst meddelelsen, kan du slette den ved at skrive 'Dele [#]' igen og erstatte '[#]' med nummeret på e-mailen på listen.

6.

Skriv 'Afslut' og tryk 'Enter', når du er klar til at afslutte sessionen.

Af og til kan det være nødvendigt at få adgang til din virksomheds e-mail fra det fjerne, når du rejser. Mens de fleste e-mail-systemer giver nem adgang til e-mail via internettet, kan du også oprette forbindelse til din mail-server manuelt ved hjælp af Telnet. Telnet forbinder computeren din på mailserveren direkte via en port og bruges nemt til automatisering af opgaver som afsendelse eller modtagelse af e-mail-meddelelser.