Sådan opgraderes til IIS 6

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem applikations- og webkompatibilitet. Sørg for, at Windows Server 2003 understøtter hele din serverhardware, og at alle dine websteder er kompatible med din nye serverplatform af Windows Server 2003 og IIS 6. Det er også vigtigt, at du sikrer, at ASP.NET-applikationer, hvis du har dem, er .NET version 1.1 kompatible.

2.

Sikkerhedskopier dine applikationer og indhold på internettet. Det er altid bedre at kunne komme tilbage til det tidspunkt, du var, da du startede, hvis noget skulle gå galt.

3.

Sørg for, at ingen klienter er tilsluttet din server ' s websteder og at WWW-tjenesten stadig er aktiveret Indsæt Windows Server 2003-mediet og start opgraderingen. Når opgraderingsprocessen er færdig, skal du sikkerhedskopiere IIS 6-metabasen.

4.

Kontroller, at applikationerne kører korrekt i IIS 5-isoleringsfunktionen. Hvis du i Step 1 har fastslået, at dine applikationer er kompatible med isolationsfunktionen for arbejdstagere, skal du notere de nuværende IIS-applikationsisoleringsindstillinger og konfigurere IIS 6 til at køre i isoleringsfunktionen. For at gøre dette skal du klikke på 'Start', 'Inetmgr' i søgefeltet og trykke på 'Enter'. Dette bringer IIS Management Console panelet op. Udvid den lokale computer og højreklik på 'Websteder.' Klik på 'Egenskaber' klik derefter på fanen Service. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet 'Kør WWW-tjeneste i IIS 5.0-isoleringsmodus' og klik på 'OK'. Svar 'Ja' til prompt for at genstarte IIS. < /p>

5.

I IIS Management Console konfigurerer du yderligere IIS 6-indstillinger og -tjenester, herunder MIME-typer, Forsiden-udvidelser og Web-serviceudvidelser, som du har brug for. Klik på den specifikke tjeneste, du har brug for, og konfigurer tjenesten i henhold til dine websider og ansøgningskrav.

6.

Luk IIS 6.0 Management Console og test webstederne og applikationerne på Sørg for korrekt drift. Hvis dine applikationer og websteder fungerer tilfredsstillende, skal du sikkerhedskopiere serveren og aktivere klientforbindelser.

Microsofts IIS 6 giver forbedringer over IIS 5 inden for sikkerhed og ydeevne, som begge er attraktive årsager til at gøre flytningen. For at flytte til IIS 6 kan du opgradere eller migrere. Migration involverer installation af en ny server og derefter flytning af dine applikationer og websteder fra den gamle server til den nye. Opgradering indebærer installation af Windows Server 2003 og IIS 6 på en server, der kører tidligere versioner af serverens operativsystem og IIS. Både migrering og opgradering beskytter de fleste serverindstillinger og alle de Web-applikationer og indhold. Opgradering kræver imidlertid ikke en separat server, som kan spare hardware-dollars.