Sådan opretter du en VPN-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din router til dit kabelmodem via et Ethernet-kabel.

2.

Tilslut din router til din computer via et Ethernet-kabel .

3.

Besøg Cisco-webstedet (se Ressourcer) for at downloade opdateret firmware. Vælg din router hardware version og klik på linket 'Download'.

4.

Åbn din routerens konfigurationsskærm.

5.

Vælg VPN-indstillingsområdet.

6.

Angiv forbindelsesnavn til det, som du gerne vil identificere som.

7.

Indstil 'Local IPSEC Identifier' til 'Local'.

8.

Indstil 'Remote IPSEC Identifier' til 'Remote.'

9.

Lad det 'Fjern IP-netværk', 'Remote IP Netmask' og 'Remote Gateway IP' være tomt. Disse værdier vil automatisk blive udfyldt af netværket.

10.

Indstil 'Secure Association' til 'IKE.'

11.

Indstil 'Perfect Forward Secure' til 'Enabled.'

12.

Indstil en PreShared-nøgle i det pågældende felt. Dette vil være dit netværkskodeord. Kun personer med adgangskoden vil kunne oprette forbindelse.

13.

Indstil 'Key Life' og 'IKE Life Time' til en høj Nummeret vil svare til hvor mange sekunder adgangskoden vil være aktiv, inden den udløber. Når nøglen udløber, vil netværket være utilgængeligt, indtil administratoren opretter en ny nøgle.

14.

Klik på knappen 'Aktivér' nederst til højre på skærmen.

15.

Klik på knappen 'Gem'. Ruteren genstarter for at gemme din ændringer. Derefter vil VPN'en være klar til at modtage forbindelser.

Et virtuelt privat netværk (VPN) er et fysisk netværk, der giver mulighed for fjernadgang. VPN'er er nyttige for dem, der rejser, men kræver stadig adgang til filer indeholdt i et netværk. Fordi der er flere modeller af VPN-routere og hver er konfigureret forskelligt, vil denne artikel fokusere på en --- Multitech RF550 --- som et eksempel. En kendskab til routere og netværk vil være et must.