Sådan opsætter du delte filer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til den placering, du vil oprette den delte mappe og fil. Højreklik på mappeområdet og vælg 'Ny', og vælg derefter 'Mappe'. Navngiv mappen noget, som du vil huske nemt. Højreklik på mappen og vælg 'Deling og sikkerhed.' Vinduet med mappeegenskaber åbnes, og du vil have to valgmuligheder opført, enten 'Del ikke denne mappe' eller 'Del denne mappe.' Klik på 'Del denne mappe', og boksene og knapperne i midten af ​​vinduet bliver tilgængelige.

2.

Skriv 'Del navnet' i den første boks forudsat for dig. Gør dette navn noget nemt for folk at huske, men også forholde det til den type dokumenter, du vil lægge i den. Hvis du vil angive et bestemt antal brugere, der kan få adgang til denne mappe ad gangen, skal du klikke på knappen 'Tillad dette antal brugere' og vælge antal brugere. Hvis du vil have, at alle kan få adgang til denne mappe og filerne, skal du forlade standardindstillingen 'Maksimum tilladt'.

3.

Klik på knappen, der er mærket 'Tilladelser' og Tilladelsesvinduet for mappen kommer op. Dette sæt tilladelser vil være adgang til mappen, og det vil normalt have 'Alle' brugernavnet forvalgt. Mod bunden har du kasser, som du kan tjekke for at indstille tilladelsesniveauet for 'Alle' -gruppen, så sæt et afkrydsningsfelt i feltet 'Fuld kontrol', klik på 'Anvend' og derefter 'OK' nederst i tilladelsesvinduet.

4.

Klik på fanen 'Sikkerhed' øverst i vinduet med mappegenskaber. Denne sikkerhedsfane giver dig mulighed for at indstille tilladelsen til, hvad brugere kan gøre med de filer, der er i din delte mappe. Som standard skal den have 'Administrator' og 'System' brugerkonti, og disse tilladelser skal allerede indstilles. Klik på 'Tilføj', og dette åbner vinduet 'Vælg brugere, computere eller grupper', hvor du kan vælge, hvilke brugere du vil have adgang til. Indtast personens brugernavn i feltet 'Indtast objekternavnene for at vælge' og klik på 'Kontroller navne'. Brugerkontonavnet skal understrege. Hvis det er, skal du klikke på 'OK'.

5.

Klik på tilladelsesniveauet for brugeren nederst på fanen 'Sikkerhed'. Hvis du vil have dem kun i stand til at ændre dokumentet, skal du klikke på 'Modify' og dette vil automatisk kontrollere 'Skriv' -alternativet, så brugeren og gør ændringer i dokumentet og også kopiere og slette dokumenter fra mappen. Klik på 'OK' nederst i vinduet med mappeegenskaber.

6.

Find det dokument eller de dokumenter, du vil dele, højreklik på det og vælg 'Kopier'. Naviger til den delte mappe og højreklik og vælg 'Indsæt' for at placere filen eller filerne i mappen. Filerne vil automatisk arve tilladelserne til den delte mappe.

Tips og advarsler

  • Placer kun kopier af dokumenter i den delte mappe, hvis der sker noget fil. Hold en mester backup co py ikke delt på netværket.
  • Deling af filer kan være en meget nyttig ressource, mens du er på et netværk, uanset om det er en arbejdsgruppe med nogle få computere, eller hvis det er et stort netværk, der har flere servere og arbejdsstationer. Fildeling er en del af næsten alle netværk, fordi det giver brugerne mulighed for at overføre filer mellem mennesker, så hver person kan bidrage med oplysninger til dokumentet. Opsætning af fildeling behøver ikke gøres af en administrator af netværket, så længe du gør delingen på din egen computer.