Trin-for-trin Cat5e ledningsvejledning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær Cat5e-massekablet til den nødvendige længde. Selvom Cat5e-kablet er effektivt op til ca. 1.100 fod, sikrer kortere kabel, at ingen information går tabt. Mål afstanden fra de enheder, du ønsker at oprette forbindelse til Cat5e-kablet, ved hjælp af et målebånd, hvis du ikke er sikker.

2.

Skub en vinylstart på hver side af kabel, med den åbne ende, der vender mod enden af ​​kablet. Vinyl støvler gør Cat5e-kablet mere modstandsdygtigt. De giver også dit kabel en ryddelig, færdig look.

3.

Untwist parene af farvede ledninger på den ene side af Cat5e-kablet og blæser dem ud.

4.

Bestil ledningerne fra venstre til højre som: orange / hvid, orange, grøn / Hvid, blå, blå / hvid, grøn, brun / hvid, brun.

5.

Sæt de farvede ledninger i RJ-45 jacket med fanen på RJ- 45 stikket vender væk fra dig. Skub de farvede ledninger sikkert ind i stikket. Kontroller, at ledningernes rækkefølge er korrekt.

6.

Placer RJ-45-stikket i enden af ​​krympeværktøjet. Hold ledningerne trykt tæt ind i stikket. Tryk på krympeværktøjet sammen for at låse RJ-45-stikket på enden af ​​Cat5e-kablet.

7.

Tilføj en RJ-45 stik til den anden ende af kablet, efter samme fremgangsmåde.

8.

Skub vinylstøvlen mod jacket i slutningen af ​​Cat5e-kablet.

p>

Tips og advarsler

  • Forkert placering af de farvede ledninger kan medføre, at Cat5e-kablet ikke fungerer korrekt.
  • Ethernet-kabler giver dig mulighed for at kombinere netværksenheder sammen. Cat5e-kablet, formelt kaldet ANSI / TIA / EIA 568A-5, er en forbedret bagudkompatibel version af standard Cat5-kabel, der er klassificeret for længere netværksafstande. Tilslutning af et Cat5e netværkskabel er identisk med ledning af et normalt Cat5-kabel. Den primære forskel er den faktiske ledning. Du kan tilslutte et Cat5e-kabel på cirka 15 minutter med et par specialværktøjer.