Udviklingen af ​​Kerberos

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Origins

Da MIT begyndte at bruge et computernetværk på campus, så ledere et behov for at implementere en sikkerhedsprotokol for deres nye computere. Denne udviklingsindsats, der blev startet i 1983, blev kaldt Project Athena.

Assistance

For at hjælpe med at fuldføre Project Athena gav IBM og Digital Equipment Corporation MIT tilskud til at finansiere indsatsen. Derudover har MIT fået forskellige operativsystemer til at bestemme, hvordan man standardiserer protokollen.

Release

MIT udgivet Kerberos i 1987 som et open source produkt, gratis for offentligheden at downloade og modificere efter behov. I 1993 gennemførte Internet Engineering Task Force Kerberos en IETF Standard, hvilket betyder, at den var egnet til brug på computere på internettet.

MIT Kerberos Consortium

I 2007 grundlagde MIT Kerberos Consortium til at styre protokollen ved at arbejde med computerindustrien for bedre at finansiere og videreudvikle Kerberos. Kerberos er en type internetprotokol, der kræver, at både klienten og serveren autentificerer hinanden og dermed forsvarer netværk mod angreb som phishing. Udviklet ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), kommer Kerberos installeret på mange computer operativsystemer samt enheder som videospil systemer og kabel kasser.