Hvad er forskellen mellem VNC og VPN?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

VNC

VNC eller Virtual Network Computing er et almindeligt anvendt system til fjernsynsvisning og kontrol af en computer fra en anden. Det blev udviklet af AT u0026 T Labs ved Cambridge University.

VPN

VPN eller Virtual Private Network beskriver et system, hvor en netværksforbindelse er lavet fra et sted til et andet 'oven på' eller 'indersiden af 'et andet netværk. Det kaldes ofte som en 'VPN-tunnel', fordi resultatet er et tunnellignende netværk inden for et andet netværk, hvor enhederne i og uden for tunnelen ikke er uvidende om hinanden. Det er en almindelig brugt som en sikker metode til overførsel af data via internettet.

VNC-smagsstoffer

Der findes mange forskellige udgivelser eller 'smagsoplevelser' i VNC-protokollen. Nogle af de mere almindelige er 'RealVNC,' 'UltravNC' og 'TigthVNC.' (Se Ressourcer) Akronymerne 'VNC' og 'VPN' vedrører både computing og netværk, men deres formål og funktionalitet er helt forskellige. 'VNC' er normalt forbundet med desktop support og netværksadministration, mens 'VPN' er en metode til sikker netværksoverførsel.