Opkaldsprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Remote Procedure Call (RPC) er en protokol for at anmode om en tjeneste fra et program, der er bosat i en fjerncomputer via et netværk uden at håndtere de underliggende netværksteknologier. RPC er afhængig af lavniveau transport protokoller som TCP og UDP til at overføre data mellem kommunikationsprogrammer. Denne protokol strækker sig over både transportlag og applikationslag i OSI (Open Systems Interconnection) -modellen for netværkskommunikation. Protokollen gør det muligt at udvikle applikationer, der involverer flere programmer i et netværk.

Sun Microsystems RPC

Sun Microsystems introducerede oprindeligt RPC, som bruger klient / server modellen. Det anmodende program er en klient, og det tjenesteydende program er serveren. Opkaldsprogrammet sender en anmodende besked til serveren og venter på svaret. En proces på serversiden aktiveres ved at modtage opkaldsbeskeden, udarbejder resultaterne og sender dem tilbage til opkalderen.

ONC RPC-protokol

En arbejdsgruppe i IETF (Internet Engineering Task Force), forbedret Suns ONC RPC (Open Network Computing Remote Procedure Call) -protokol for at gøre den til en IETF-standard. ONC RPC er baseret på Remote Procedure Call-modellen, hvor en proces i klienten sender anmodninger, og en anden proces i serveren reagerer. en af ​​de to processer er aktiv på et givent tidspunkt, men ONC RPC tillader, at andre samtidige modeller implementeres. For eksempel kan klienten vælge at have RPC-opkald være asynkron, således at klienten kan gøre andet arbejde, mens han venter på svaret fra serveren.

DCE / RPC

DCE / RPC (Distributed Computing Environment) blev udviklet fra RPC af Open Software Foundation, nu kendt som Open Group, et industrikonsortium til at gøre leverandør- og teknologineutral åbne standarder for databehandling. DCE / RPC er blevet a populær model, der gør det muligt for brugerne at udvikle distribuerede applikationer som om disse applikationer fungerede på samme computer uden at håndtere den underliggende netværkskode. DCE / RPC er tilgængelig som open source under LGPL (Lesser General Public License). Det kan downloades fra Open Group-webstedet.

Microsoft Remote Procedure Call (MSRPC)

MSRPC er en ændret version af DCE / RPC. Det tilføjer støtte til Unicode-strenge, implicitte håndtag, arv af grænseflader og komplekse beregninger. Denne protokol blev brugt af Microsoft til effektivt at opbygge en klient / server model i Windows NT. Windows Server-domæneprotokollerne er fuldt ud baseret på MSRPC. MSRPC er udviklet fra DCE 1.1 reference implementering fra Open Software Foundation.