Sådan gemmes en konfigurationsfil til en Netopia Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kør', skriv 'telnet' og tryk 'Enter' for at køre Telnet på Windows XP. I nyere versioner af Windows skal du først aktivere Telnet ved at klikke på 'Start' -> 'Kontrolpanel' - u0026 gt; 'Programmer' - u0026 gt; 'Slå Windows-funktioner til eller fra' og aktivere 'Telnet-klienten' funktion. Kør Telnet ved at klikke på 'Start' og skrive 'telnet.'

2.

Type: 'o 192.168.1.1' og tryk 'Enter' i Telnet-grænsefladen for at åbne en telnet-forbindelse til din router. Brug piletasterne eller fanen til at cykle gennem valg på routerdisplayskærmen og 'Enter' for at vælge et valg.

3.

Vælg 'Hurtige menuer' og derefter 'TFTP.' Indtast navnet eller IP-adressen til den TFTP-server, du gemmer til, samt det filnavn, du vil bruge, og vælg 'Send konfiguration til server'.

De indstillinger, du bruger på din Netopia-router, kan downloades og gemmes i en konfigurationsfil. Dette kræver adgang til en Trivial File Transfer Protocol-server. Hvis du ikke gør det, kan du sætte en op ved hjælp af open source-softwaren, der er linket i denne artikels ressourcerafsnit. Desuden er alt du behøver en simpel tekstbaseret konsolklient som Telnet og adgang til din router.