Sådan opretter du forbindelse til en offentlig trådløs adgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Søg den bærbare computer for en knap langs siden, der siger 'WiFi' eller viser det trådløse ikon. Du kan også højreklikke på din bærbar computers netværkssymbol, der ligner flere stablede halvmåneformede stænger i systembakken og vælge 'Slå radio på' eller et tilsvarende valg.

2.

Klik på knappen 'Start' og peg på 'Opret forbindelse til.'

3.

Vælg det trådløse adgangspunkt, som du gerne vil oprette forbindelse til. Du skal ikke indeholde et låsikon, der ligner et hængelås. Klik på 'Åbn netværk'. Klik på knappen 'Connect'.

4.

Vælg 'Opret forbindelse til internettet'. Da forbindelsen er et offentligt netværk, behøver du ikke indtaste en trådløs beskyttelsesnøgle for at få adgang.

Tips og advarsler

  • For at bekræfte, at du er i forbindelse med adgangspunktet, skal du åbne en internetbrowser og indtaste en webadresse. Tryk på 'Enter' -tasten på tastaturet og vent på, at siden skal indlæses.
  • Dial-up internetadgang var engang det eneste middel til at få adgang til oplysninger online. I dag er brugen af ​​trådløse tjenester steget betydeligt, hvilket medfører en række fordele ved mobil computing. Mobiltelefoner, bærbare computere og andre enheder kan oprette forbindelse til trådløse adgangspunkter, der tilbydes på forskellige steder. Offentlige adgangspunkter tillader forbrugerne at få adgang til ressourcer gratis eller til et nominelt gebyr. Adgang kræver også fuldførelse af en simpel forbindelsesprocedure.