Sådan opsættes Remote Desktop uden VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', højreklik på 'Computer' og klik på 'Egenskaber' på den computer, du vil få adgang til eksternt. Klik på 'Fjernindstillinger', 'Tillad forbindelser fra computere, der kører en version af fjernskrivebordet (mindre sikkert)' og 'OK'. Luk vinduet Systemegenskaber.

2.

Tryk på tasterne 'Windows' og 'R'. Skriv 'cmd' og tryk 'Enter'. Skriv 'ipconfig / all.' Lad dette vindue være åbent.

3.

Klik på 'Start', skriv 'forbindelser' og klik på 'Se netværksforbindelser.' Højreklik på netværksadapteren og klik på 'Egenskaber'.

4.

Klik på 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' i listen og klik på 'Egenskaber'. Indtast den fysiske adresse fra kommandolinjevinduet i IP-adressefeltet. Indtast undernet og standardgateway fra kommandoprompt i de tilsvarende felter. Klik på 'OK' to gange, og luk vinduet Netværksforbindelser.

5.

Åbn en webbrowser og indtast routers IP-adresse. Indtast brugernavn og adgangskode til enheden når du bliver bedt om det. Disse oplysninger findes i produktdokumentationen.

6.

Gå til afsnittet Portudløsende eller videresendelse. Tilføj en ny tjeneste med computerens IP-adresse, porten 3389, og skriv derefter 'remotedesktop' for navnet på tjenesten. Anvend ændringerne.

7.

Optag routerens eksterne IP-adresse. Dette findes i afsnittet om grundlæggende oplysninger. Luk webbrowseren.

8.

Klik på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og 'Fjernbordsforbindelse' på en fjerncomputer. Indtast IP-adressen til routeren i tekstfeltet, og klik på 'Connect'. Indtast dit brugernavn og din adgangskode, når du bliver bedt om det.

9.

Klik på 'Computer' og 'Netværk' til venstre for at få adgang til netværksressourcer som du ville med en VPN.

En ekstern desktop-forbindelse kan bruges på en Windows-computer uden at oprette et virtuelt privat netværk (VPN). Remote Desktop er en funktion i flere versioner af Windows, som giver dig mulighed for at bruge din computer som normalt, men fra en fjerncomputer. Denne funktion skal være aktiveret på computeren, og du skal konfigurere forbindelsen på en router. Du har adgang til netværksressourcer ved hjælp af fjerncomputeren i stedet for en VPN.