Trouble Networking Med en Comcast-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kontrollér dine ledninger

1.

Kontroller, at alle ledninger og kabler er sikkert tilsluttet deres respektive porte. Din kabelledning skal være tilsluttet korrekt i væggen og på bagsiden af ​​dit kabelmodem. Et Ethernet-kabel skal derefter køre fra modemet til din computers Ethernet-port eller til en router, og derefter derfra til din computers Ethernet-port.

2.

Make Sørg for, at alle stik er stramt fastgjort til kablerne. Lejlighedsvis, hvis en ledning er slæbet på, kan et stik løsne, hvilket forhindrer tilslutning. Hvis en stik er trukket løs, skal du muligvis udskifte ledningen.

3.

Sørg for, at ingen af ​​kablerne er blevet beskadiget af hæfteklammer, tænder, hjul eller andet . Udskift eventuelle beskadigede kabler med nye.

Strømcyklusudstyr

1.

Træk strømkablet fra bagsiden af ​​kabelmodemet for at lukke det ned.

2.

Træk strømkablet fra bagsiden af ​​din router, hvis du har en installeret.

3.

Luk ned din computer. Sørg for at slukke for det; en genstart eller standby er ikke det samme.

4.

Slut netledningen til dit Comcast-kabelmodem, og vent to minutter, inden du fortsætter.

5.

Sæt netledningen tilbage i din router, hvis du har en installeret og vent et minut, inden du fortsætter.

6.

Sæt computeren tilbage

Fjern routeren fra ligning (hvis relevant)

1.

Træk Ethernet-ledningen bagfra din computer.

2.

Spor Ethernet-ledningen fra dit kabelmodem til din router og tag det ud.

3.

Tilslut ledningen direkte fra modemet til din computers Ethernet-port.

4.

Strøm Cyklus din computer og modem igen og bekræft forbindelsen. Hvis du er i stand til at nå frem til Internet, problemet er med din router. Kontroller, at din sikkerhedsnøgle eller adgangskode er indtastet korrekt, hvis dit netværk er sikret. Kontakt din routerproducent for at få support med din enhed, hvis det er nødvendigt red. Hvis forbindelsen ikke gendannes, skal du fortsætte til næste afsnit.

Slip og forny IP-adresse

1.

Klik på 'Start' fra dit vindue skriv og vælg 'Kør'.

Skriv 'cmd' og tryk 'Enter' for at starte en kommandoprompt.

3.

Skriv 'ipconfig / release' for at frigive din nuværende IP-adresse.

4.

Skriv 'ipconfig / renew' for at anmode om en ny IP-adresse.

5.

Bekræft forbindelsen ved at forsøge at nå Internet. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse, skal du ringe 1-800-COMCAST (1-800-266-2278) for at få support

Trådløs forbindelse

1.

Kontrollér, at din trådløse radio er aktiv. Hvis du har en hardwareafbryder, skal du sørge for at den er i 'On '. Du skal se et ikon ved siden af ​​dit ur, der angiver, at det er aktivt eller inaktivt.

2.

Kontroller, at alle sikkerhedsindstillinger er programmeret korrekt, herunder SSID'en, adgangskoden og krypteringsindstillinger. Hvis nogen er indstillet forskelligt på din computer end på din d evice, vil du ikke kunne oprette forbindelse.

3.

Forsøg at forbinde computeren med en ledning. Hvis du er i stand til at oprette forbindelsen, er problemet med din trådløse konfiguration eller hardware. Hvis du stadig ikke kan nå netværket, skal du starte den trådløse fejlfinding, der starter i trin et.

Fejlfinding af forbindelsesproblemer på dit Comcast-hjemmenetværk kan virke som en skræmmende opgave for de fleste hjemmebrugere. Hele konceptet kan virke svært at forstå, og du tror måske, at din eneste mulighed er at ringe til Comcasts kundesupport og bede om hjælp. Dette er selvfølgelig en gyldig mulighed, men mange gange må du muligvis sidde i ventetiden i et stykke tid, da teknikerne arbejder igennem deres kø. Hvis du vil undgå dette lange telefonopkald, kan du nemt arbejde igennem nogle grundlæggende fejlfinding på egen hånd, hvilket kan løse dit problem.