Controlnet Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

ControlNet giver netværksadgang til alle tilsluttede enheder i to tilstande: planlagt og unscheduled. Systemet virker på 'Network Update Time' (NUT), som er en cyklus, hvor hver tilsluttet enhed tildeles en periode af kontrol over netværksmediet. En afbrydelse af denne metode er, at en fysisk fejl i netværket får alle programmer tilsluttet at stoppe med at køre.

Funktioner

Standarden indeholder specifikationer for netværkets fysiske kabling. Koaksialkabelkørsler anvendes til lokalnetværk med optiske fiberkabler, der er bestemt til drift over længere afstande.

Fordele

ControlNet-protokoller anvendes i komplekse processtyringsmaskiner i fabrikken og andre industrielle indstillinger, hvor pålidelighed og redundans af netværk er afgørende, f.eks. ved håndtering af farlige materialer i en fremstillingsproces. ControlNet er en af ​​en gruppe industrielle kommunikationsprotokoller kaldet Common Industrial Protocol (CIP). Standarden er en protokolstabel med tre lag. Det er en standard for kommunikation på fabrikken butiksgulve og i processtrømme.