Hvad er standard SSL?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Netscape begyndte at udvikle SSL i begyndelsen af ​​1990'erne for at lette bekymringen for udveksling af privat information via internettet. SSL blev designet til at fungere sammen med HTTP (Hypertext Transfer Protocol) eller FTP (File Transfer Protocol). Standard SSL giver sikkerhed til e-handels- og banksider.

Funktioner

Sikkerhedscertifikater er grundlaget for SSL. Certifikater er digitalt underskrevet og kan udstedes af virksomheder, der leverer internet-sikkerhedstjenester. De indeholder oplysninger om certifikatindehaveren og en offentlig nøgle, der bruges til at verificere data.

Fordele

SSL giver et meget højt sikkerhedsniveau. De fleste internetbrowsere og webservere har indbygget SSL-sikkerhed. Brug af SSL til en virksomhedswebside bygger kundetilvækst og kan øge salget.

Identificerende websteder ved hjælp af SSL

Websites, der bruger SSL, kan vise sæl af firmaet, der leverer deres sikkerhedscertifikat. De fleste internetbrowsere vil vise et hængelåsikon, når de browser på en sikker hjemmeside. Et websted med en URL, der begynder med https, snarere end standard http, bruger SSL-protokollen. Standard SSL er en type kryptografisk kryptering, der bruges til at sikre overførsel af information via et netværk eller internettet. Dette er den mest udbredte sikkerhedsprotokol. SSL står for sikkert stikkontaktlag.