Sådan ændres sikkerheden på et trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til 'Start', klik derefter på 'Kontrolpanel' og klik derefter på 'Netværk og Internet' fra de tilgængelige indstillinger. Denne skærm viser de grundlæggende netværksoplysninger. Det giver dig mulighed for at oprette forbindelser og se dine aktive netværk.

2.

Klik på linket 'Forbindelser'. En af mulighederne er 'Forbindelser', og den har den trådløse netværksforbindelse. Dette viser status for trådløs forbindelse. For eksempel vil det vise IPv4 Connectivity, medietilstanden, SSID (Service Set Identifier) ​​og signalkvaliteten. Det er detaljer om den aktuelle forbindelse. Klik nu på 'Trådløse egenskaber.'

3.

Gå til fanen 'Forbindelse og sikkerhed' i sikkerhedsvinduet. Klik på fanen 'Sikkerhed'. Klik nu på 'Sikkerhedstype' fra rullelisten.

4.

Klik på 'WPA2-Personal' for at ændre sikkerhedstypen. Der er syv muligheder at vælge.

5.

Klik på 'AES' for at vælge krypteringstype. Husk, at du ikke bør ændre netværkssikkerhedsnøglen.

Det er let at kompromittere trådløse operationer, fordi kommunikationen sker over fri og åben plads. For at minimere kompromiset med data eller andre vigtige private oplysninger før eller under transmission, skal du sætte sikkerhedsprotokoller på plads. Nogle af disse sikkerhedsprotokoller omhandler sikkerhedstyper eller krypteringstyper. Sikkerhedsprotokoller omfatter WPA, som giver autentificering på den trådløse konfiguration. Det kræver også brug af kryptering (scrambling ordene, så de ikke kan læses.)