Sådan opretter du en Linksys WRT54G

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut routeren til væggen, og vent nogle sekunder, før den kan initialiseres. Fortsæt ved at tilslutte Ethernet-ledningen fra modemet til den passende markerede slot på routeren.

2.

Slut en anden Ethernet-kabel fra din computer til en af ​​de slots nummereret fire til fire på routeren. Den fysiske opsætning af routeren er nu afsluttet.

3.

Åbn din webbrowser og skriv 'http://192.168.1.1' i adresselinjen. Du bliver bedt om et brugernavn og adgangskode. Standard brugernavn og adgangskode er begge 'admin'. Opsætningssiden vises.

4.

Skift dit routernavn til noget, som du let kan identificere. Vælg fanen 'Trådløs' og ændrer navnet på det trådløse netværk til noget, du vil genkende. En god mulighed er at bruge samme navn som routeren selv.

5.

Klik på 'Trådløs sikkerhed' og vælg at bruge en adgangskode for at beskytte din internetforbindelse. Sikkerhedstypen skal indstilles til WEP og bruge et kodeord på seks til otte tegn i længden. De sikreste adgangskoder indeholder tal, bogstaver, store og små bogstaver, så de ikke let kan gættes af ubudne.

6.

Klik på fanen Administration og ændre adgangskoden til din router til noget andet end den trådløse adgangskode. Dette beskytter routeren mod at få adgang til tredjeparter, der kan hente signalet.

Linksys WRT54G er den perfekte router til et hjem, meget lille kontor eller endda et kollegieværelse. Det er let at konfigurere og tilbyder masser af muligheder for sikkerhed, trådløs adgang, spil og administrative muligheder. Den opererer på både 802.11b / g trådløse og 802.3 Ethernet-netværk. Det giver dig mulighed for at dele en aktiv internetforbindelse og filer mellem flere computere. Signalstyrken maksimeres ved tilsætning af to antenner til bagsiden for ekstra ydelse.