Sådan opsættes adgang til en mappe via FTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

På din Windows-server skal du klikke på 'Start'. Skriv 'iismgr.msc' i tekstboksen. Tryk på 'Enter'. Denne kommando er genvejen for hurtigt at åbne IIS-administrationsprogrammet.

2.

Klik på dit websted på venstre side af konsollen. Dobbeltklik på 'FTP-godkendelse.' Klik på 'Aktiver' på højre side af vinduet. Dette gør det muligt for brugergodkendelsesstyring på serveren.

3.

Klik på 'Tilbage' for at vende tilbage til hovedmenuen. Dobbeltklik på 'FTP-godkendelsesregler' for at åbne en liste over brugere, der er autoriserede i servermapperne. Dobbeltklik på 'Tilføj tilladelse' for at åbne dialogboksen Brugerstyring.

4.

Klik på 'Specificerede brugere'. Indtast brugeren eller brugerne i tekstfeltet, adskilt af et komma, du vil give tilladelse til FTP-mappen. Check 'Read' og 'Write' for at give brugeren mulighed for at uploade og downloade fra serveren.

5.

Klik på 'OK' for at gemme listen over brugere. Brugerne er angivet i FTP-serverens konfigurationskonsol.

En FTP-server (File Transfer Protocol) giver dig mulighed for at dele filer, som brugerne kan uploade og downloade til mapper. En FTP-server lader typisk anonyme brugere downloade filer, men du kan også oprette mapper for kun at tillade bestemte brugere. Dette opnås i sektionen FTP-tilladelser på konfigurationskonsollen for Windows-serverens hovedwebsite. Denne konsol er inkluderet i alle Windows-servere, så du kan administrere alle dine webstedsydelser.