Hvordan konfigurerer jeg den statiske routingprotokol på Cisco 2800 Routers?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg startknappen 'Globe' på skrivebordet på Windows 7, og klik derefter på 'Søg' feltet og skriv 'cmd'. Højreklik på kommandolinjens ikon, der vises i øverste venstre rude, og vælg derefter 'Kør som administrator' i den menu, der vises.

2.

Indtast 'telnet 1.1. 1.1 'i kommandolinjevinduet, men erstat' 1.1.1.1 'med en Cisco-router's IP-adresse. Tryk på tasten 'Enter' for at oprette forbindelse ved hjælp af telnet, skriv derefter telnetadgangskoden på kommandoprompten, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Skriv 'aktiver 'kommandoen på kommandoprompten, tryk så på' Enter '-tasten. Indtast Privilege Exec-adgangskoden til Cisco-routeren på kommandoprompten, når du bliver bedt om det, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

4.

Indtast 'config term' på kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'ip routing' og tryk på 'Enter' tasten for at aktivere routing på routeren.

5.

Indtast 'ip route 2.0.0.0 255.0.0.0 1.1.1.2' på kommandolinjen, erstatter '2.0.0.0' med adressen til et netværk, som du vil have Cisco 2800 til at videresende trafik, erstatte '255.0.0.0' med netværksadressens maske og erstatte '1.1.1.2 'med IP-adressen til routeren eller gatewayenheden, gennem hvilken trafikken vil blive videresendt til destinationsnetværket. Tryk på 'Enter' tasten for at udstede kommandoen. Gentag for hver statisk rute, der skal konfigureres på routeren.

6.

Skriv 'ende' på kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'copy run star' på kommandoprompten. Tryk på 'Enter' -tasten for at gemme konfigurationen.

Cisco 2800-routere omfatter protokoller, der er udviklet til dynamisk opdatering af netværksdirigeringstabeller og lette netværksadministration. Der er dog visse netværkskonfigurationer, f.eks. Når du tilslutter Cisco 2800-routeren til et internetudbyder-netværk via en serieledning med høj hastighed, hvor en statisk rutekonfiguration er foretrukket.