Sådan ændres værtsnavnet i Cisco

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg startknappen 'Globe' på Windows 7-computeren, og vælg derefter 'Programmer' og 'Tilbehør.' Højreklik på kommandopromptikonet, der er angivet, og klik på 'Kør som administrator' i menuen, der vises.

2.

Indtast 'telnet 10.0.0.1' på kommandoen linje, erstatter '10.0.0.1' med Cisco-enhedens IP-adresse, og tryk så på 'Enter' -tasten. Indtast adgangskoden til telnetadgang, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Indtast 'Aktiver' på kommandoprompten og tryk på 'Enter' Indtast Privileged Exec-adgangskoden på kommandolinjen, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten.

4.

Skriv 'Konfigurer terminal' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'værtsnavn Cisco,' erstatter 'Cisco' med det værtsnavn, du vil bruge.

5.

Indtast kommandoen 'Afslut' på kommandolinjen, og skriv derefter 'Copy Run Start' og tryk på 'Enter' -tasten for at gemme den nye værtsnavnskonfiguration.

Netværksenheder finder hinanden ved hjælp af en netværksadresse, som normalt er en IP-adresse, der er unik for det netværk, som enheden er tilsluttet til. Da IP-adresser er lister over tal, der er vanskelige for de fleste mennesker at huske, har de fleste netværksenheder også et 'værtsnavn', som er et menneskeligt læsbart navn, der kan bruges til at referere til enheden på netværket. Konfiguration af et værtsnavn på en Cisco-enhed kan udføres på få minutter.