Sådan oprettes netværk LPT1 til WinXP u0026 Win98

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut UCM-kablet til 25-polet parallelport på Windows XP-computeren. Slut den anden ende af UCM-kablet til den 25-polede parallelle port på Windows 98-computeren.

2.

Klik på knappen 'Start' på Windows 98-computeren og derefter klik på 'Programmer', 'Tilbehør' og derefter 'Kommunikation'. Vælg 'Direkte kabelforbindelse' i den menu, der vises, og vinduet 'Direkte kabelforbindelse' vises.

3.

Vælg 'Host' -knappen, og klik derefter på 'Næste' -knappen. Vælg 'Parallelport' fra listen over enheder, og vælg derefter 'Næste' knappen, og klik derefter på 'Afslut' -knappen. Windows 98-computeren viser en meddelelse om, at den venter på en forbindelse.

4.

Vælg 'Start' -knappen på Windows XP-computeren, og vælg derefter ' Kør 'boks og indtast' ncpa.cpl 'i' Kør 'boksen og tryk så på' Enter '-tasten.

5.

Vælg' Opret en ny forbindelse 'og klik derefter på knappen 'Næste', og klik derefter på 'Konfigurer en avanceret forbindelse.' Klik på knappen 'Næste', og vælg derefter 'Guest'.

6.

Klik på 'Connect directly to another computer', og klik derefter på knappen 'Næste'. Skriv navn på forbindelsen i det givne felt, og klik derefter på knappen 'Næste'. Vælg parallelportforbindelsesenheden, og klik derefter på knappen 'Næste'. Vælg 'En persons brug', og klik derefter på knappen 'Næste'. Klik på knappen 'Udfør' for at fuldføre klientkonfigurationen. Windows XP-computeren etablerer derefter en forbindelse til Windows 98-computeren og kan få adgang til delte filer og information.

Microsoft Windows 95, 98, ME og XP indeholder alle de praktiske 'Direct Cable Connection' -funktioner, der muliggør computernetværk mellem to computere ved hjælp af et serielt, parallelt eller netværkskabel. Hvis du har to computere, der begge understøtter 25-polede parallelle printerporte eller 9-pin serielle porte og ikke har netværkskabler eller netværkskort til computere, kan filoverførsler stadig udføres ved hjælp af denne enkle netværksmetode.