Sådan finder du en tidligere IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en e-mail-meddelelse, der vides at være sendt fra den computer eller person, hvis tidligere IP-adresse du ønsker at bestemme.

2.

Skift dine indstillinger for den pågældende besked i din mail-software for at vise de komplette e-mailoverskrifter for den pågældende besked. En e-mailoverskrift er knyttet til hver internet-e-mail-meddelelse og registrerer ruten, meddelelsen tog fra afsenderen til modtageren. Kommandoen til at vise komplette overskrifter varierer afhængigt af den software, du bruger Se efter menukommandoer som 'Vis hele overskrifter', 'Vis internetoverskrifter' eller 'Vis rå kilde.'

3.

Gennemgå overskrifterne for at finde en række poster, der Start med ordet 'Modtaget'. Disse dokumenterer sporet, meddelelsen tog.

4.

Læs den første Modtagne linje for en IP-adresse. Dette vil være IP-adressen til den computer, der stammer fra e-mail-meddelelsen, på det tidspunkt, der er angivet i overskriften 'Dato'.

Tips og advarsler

  • Tidligere IP-adresser kan også hentes fra webservere og andre internettjenester, men e-mail er den nemmeste måde at hente tidligere IP-adresser på for alle, der ikke administrerer sådanne computere.
  • En internetprotokoladresse er tildelt til hver computer, der er tilsluttet internettet, men disse er ofte midlertidige og vil ændre sig over tid, eller hvis computeren flyttes til en anden placering. Tidligere IP-adresser registreres ikke centralt, men det er muligt at bestemme en tidligere IP-adresse sammen med den dato og klokkeslæt, den blev tildelt, når den pågældende computer er blevet brugt til at sende en e-mail-besked.