Sådan forbinder du to computere med en telefonlinje

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer din computer og netværksrouter på passende steder i dit hjem. Vælg et område, der vil være fri for overdreven fugtighed.

2.

Planlæg de ruter, du vil tage for at køre kabler fra netværksrouteren til de steder, hvor du har til hensigt at placere hver computer. Du kan køre kablerne gennem lofterne eller langs vægplanker; dog kører ethvert kabel sammen med elektriske ledninger, da levende ledninger kan generere magnetiske felter, der kan forstyrre dit computernetværk.

3.

Mål længden af ​​Cat-6-kabel, der du har brug for hver rute. Tilføj alle målinger for at bestemme den samlede længde af kablet, der er nødvendigt. Køb en passende længde af Cat-6 kabel, to RJ-45 keystone jacks og en RJ-45 jack faceplate til hver linje. Køb en anden RJ-45-stikplade og en ekstra stikkontakt til brug på forbindelsen på routerens side.

4.

Monter telefonens udløbskasser på hver væg hvor du vil vedhæfte en RJ-45-netstikket. Skub et Cat-6-kabel ind i stikkontakten og kør det pænt langs de ruter, du har kortlagt tidligere. Lad mindst to fod kabelgodtgørelse på den ene ende af routeren og en fod i den anden ende til RJ-45-stikket. Fastgør kablet sikkert med kabelklammer. Udfør samme fremgangsmåde på alle de linjer, du skal køre.

5.

Strimler en tomme fra kat-6-kabels ydre dæksel ved hjælp af et par diagonaltænger. Læg de udsatte snoet ledninger ud. Fjern RJ-45 keystone jack'ens snap-on-dæksel og se det farvekodede ledningsdiagram trykt på toppen eller ved siden af ​​stikket. Vælg en af ​​de to farvekodede ledningsplaner vist i diagrammet, men sørg for at du følger samme farvekodningssystem på alle ledninger.

6.

Sæt ledninger oven på keystone jacket med jack hulrummet peger væk fra ledningerne og spidsen af ​​kablet yderside dækker knapt spidsen af ​​jack'en. Kør hver farvet wire til den tilsvarende farvekodede slot ved hjælp af farveskemaet af dit valg og slag ned ledningerne en efter en ved hjælp af det nedstødningsværktøj, der fulgte med jacken.

7.

Skær overskydende ledninger langs begge sider af jack'en. Jack'ens snap-on dæksel og stik tændstikket til hovedpladen. Monter frontpladen på udløbsrammen ved hjælp af en skruetrækker. Gentag denne procedure på alle ender af kablet fra trin 5 ovenfor. Brug en enkelt frontplade med flere spalter til alle RJ-45 keystone jacks på routers side.

8. Plug den ene ende af et patchkabel ind i internetporten på hver computer og sæt den anden ende af patchkablet i den tilsvarende RJ-45 vægstik. Sæt et patchkabel i en Ethernet-port på bagsiden af ​​routeren og sæt den anden ende i den tilsvarende RJ-45-stik.

9.

Slut den ene ende af en Cat-6-patchledning til netværksstikket bag på modemet, og sæt den anden ende i WAN- eller internetporten bag på din router til at forbinde din router til DSL-modemet.

10.

Slut den ene ende af en telefonledning til telefonstikket og sæt den anden ende i telefonstikket mærket ' DSL 'eller' Line 'på bagsiden af ​​modemet.

Din telefonlinje bærer ikke telefonens signaler og el i dit hus, det kan også fungere som en DSL- eller Digital Subscriber Line. DSL opererer via standardkoblede telefonlinjer, der giver internetadgang uden at påvirke din telefontjeneste på nogen måde. telefonlinje med både DSL og telefonsignaler er forbundet til dit telefonsæt og computermodem. Modemet er forbundet til din netværksrouter, og derefter er to eller flere computere forbundet til routeren for at oprette et computernetværk. Lær hvordan en telefonlinje kan bruges til at oprette et computernetværk og øge din tekniske viden.