Forskelle mellem Wifi og Wireless

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Det er ubestrideligt at have trådløse og wi-fi internetforbindelser. Du har større frihed - du behøver ikke tilslutte computeren til et ethernet-kabel, eller værre, forbinde til internettet ved hjælp af telefonlinjen via et langsomt modem. Hastigheder er hurtigere, og internettet kan nås næsten hvor som helst, hvilket giver mulighed for frihed og færre tidsbegrænsninger, mens du arbejder, undersøger eller blot surfer på websteder, du nyder.

Trådløs og Wi-Fi er ikke udskiftelige vilkår

Din internetudbyder (ISP) leverer trådløs service, som du betaler for. Denne service er ikke teknisk trådløs, da et modem stadig skal tilsluttes et koaksialkabel, der derefter tilsluttes kabeludgangen på væggen. Wi-Fi eller trådløs troværdighed er en måde at lede et internet-signal til en computer, der har et trådløst kort. Wi-Fi bruger den trådløse service til fucntion, men er faktisk ikke trådløs service.

Slå trådløs til Wi-Fi

De fleste internetudbydere vil sende en trådløs router, der forbinder ind i muren og derefter ind i computeren.Dette gør det muligt for mere end en computer at få adgang til det trådløse signal til enhver tid. Der er to muligheder: 1) Tilslut et ethernet-kabel direkte fra modemet til en computer eller 2) brug trådløst kort installeret i de fleste nyere computere for at få adgang til det trådløse signal fra en bestemt afstand - normalt omkring huset eller i nærheden.

Åben og lukket Wi-Fi

Det er også vigtigt at vide, hvordan Wi-Fi kan arbejde uden for hjemmenetværket, fordi mange mennesker nyder at komme ud af huset for at arbejde eller surfe på nettet. Mange virksomheder, såsom biblioteker og kaffebarer, åbner deres egen trådløse adgang til Wi-Fi-enheder. laptops til netbooks til iPods. For at kunne tilbyde denne service skal virksomheden åbne deres forbindelse til allo w nogen at bruge det, spørger kun om en bruger aftale. På dit hjemmenetværk vil du højst sandsynligt oprette en lukket, adgangskodebeskyttet forbindelse for at stoppe naboer (eller andre) fra at få adgang til dit signal og personlige oplysninger.