Måder at søge Usenet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Usenet blev oprindeligt designet som en server til at sende tekstbeskeder for alle at se. Det har morphed ind i en dataudvekslingsserver, hvor en vigtig mængde data er lagt ud for alle at downloade. På grund af sin fragmenterede karakter er det svært at finde specifikke oplysninger uden at vide præcis, hvor man skal kigge efter. Du kan søge på den generiske søgemaskine, specialiserede tracker eller bruge ikke-gratis værktøjer.

Websøgning

Der findes søgemaskiner til at søge efter de data, du leder efter. De er designet til at gruppere de forskellige filer under en fælles overskrift, da de fleste Usenet plakater deler store filer i mindre filer, som du skal omgruppere efter download. Efter at have kigget efter den specifikke fil, kan du downloade en .NZB-fil, der indeholder oplysninger om, hvor filerne er placeret på Usenet-serverne. Din Usenet-læser vil bruge de oplysninger, der importeres fra den .NZB-fil til at downloade dataene til din computer. De fleste søgemaskiner indekserer kun store nyhedsgrupper.

Tracker Sites

Trackers er normalt private hjemmesider, der kræver et gratis eller betalt medlemskab. Medlemmer kategoriserer indlæg på Usenet og giver .NZB for alle at downloade. Den største fordel ved trackers er, at de kan specialiseres efter emne, for eksempel 3D-modeller eller indiefilm. Det giver dig også mulighed for at downloade en arbejdsfil, da mange spammere sender falske data for at tvinge dig til at betale for en adgangskode eller at inficere din computer med virus.

Betalede søgemaskiner

NewsLeecher, en af ​​de førende nyhedslæsere, giver dig mulighed for at betale for at få adgang til et søgeværktøj fra softwaren. Udover integrationen indekserer den betalte tjeneste alt, hvad der er tilgængeligt på nyhedsserveren, for at du kan søge.