Sådan testes din trådløse internethastighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få adgang til en online internethastighedstest. Der er mange websteder, der giver en grænseflade, der giver dig mulighed for at teste dine downloadhastigheder på tværs af forskellige kontinenter. Vælg først servere, der er tættest på din placering, og flyt derefter væk, når du noterer dig resultaterne for downloadhastigheden.

2.

Test uploadhastighederne, helst ved hjælp af samme grænseflade. Brug forskellige grænseflader fra forskellige websteder, da hastighederne kan variere på grund af forskellige faktorer.

3.

Mål ping- eller latenshastighederne på samme grænseflade. Brug igen forskellige websider for at få en mere præcis måling.

4.

Sammenlign dine resultater med verdensomspændende eller lokationsresultater. Nogle websteder vil give mulighed for at sammenligne dine hastigheder og latens til dit kvarter eller globale resultater. Dette er en god måde at afgøre, om du får kvalitetsservice fra din internetudbyder.

5.

Kontrollér, om din internetforbindelse kvalificerer til at blive brugt til onlinetjenester som f.eks. VoIP, online spil eller webkonferencer. Nogle web-baserede grænseflader giver dig besked om disse oplysninger, når du har testet.

6.

Kontroller, om du har en delt forbindelse eller en dedikeret forbindelse. En delt forbindelse betyder, at du deler din båndbredde med en række mennesker, mens en dedikeret forbindelse er fuldt dedikeret til dig. Det betyder, at du med en delt forbindelse kan opleve lave hastigheder på bestemte tidspunkter, når mange mennesker bruger forbindelsen samtidigt.

Tips og advarsler

  • Internet tjenesteydere tilbyder teoretiske hastigheder på deres trådløse tilbud; Brug derfor en web-baseret grænseflade til at bestemme de faktiske hastigheder af din forbindelse (Se Ressourcer for test af populære hastighedstest).
  • Trådløse forbindelser er mere tilbøjelige til at opleve forsinkelser i forsinkelser, der kan gøre dem vanskelige at implementere tjenester der kræver rigelig brug af båndbredde. Det anbefales at tage alle testene lejlighedsvis. På denne måde kan du kontakte din internetudbyder, hvis forbindelseshastighederne går ned.
  • En hastighedstest bruges til at bestemme den overordnede kvalitet og ydeevne for en internetforbindelse. Grundlæggende bruges disse test til at bestemme downloadhastighederne, uploadhastighederne og ping eller latens for en forbindelse. Downloadhastigheden er den hastighed, hvormed data sendes fra internet-servere til din computer, og uploadhastigheden er den hastighed, som din forbindelse kan håndtere for at overføre data fra din computer til internet-servere. Ping eller latens er den tid, det tager at sende datapakker frem og tilbage mellem din computer og internet-servere. Denne latens måles i millisekunder.