VNC installationsvejledning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en gratis VNC-klient, f.eks. TightVNC, RealVNC eller UltraVNC, og følg vejledningen til at gøre det på deres respektive websteder.

2.

Dobbeltklik på det downloadede klientprogram for at åbne det.

3.

Indtast IP-adressen eller DNS-værtnavnet på den eksterne VNC-server. En enkelt kasse er tilgængelig for dig at indtaste disse oplysninger.

4.

Tryk på 'Enter' -tasten for at oprette forbindelse til den eksterne VNC-server. Indtast en adgangskode, hvis du bliver bedt om det. Fjernskærmen vises og er fuldt kontrollerbar fra VNC-klienten.

Tips og advarsler

  • VNC-klienter kræver, at VNC-servere kører på de eksterne computere.
  • Du skal kende IP-adressen eller DNS-værtnavnet på den eksterne VNC-server, inden du forsøger at oprette forbindelse. Du kan få disse oplysninger fra fjerncomputeren (via bakkeikonet nederst på skærmen) eller fra den gældende systemadministrator.
  • Virtual Network Computing (VNC) er en gratis og nem måde at oprette forbindelse til et fjernt skrivebord på, som om du sad lige foran computeren. VNC er også et multiplatformværktøj, hvilket betyder, at det er tilgængeligt for alle de store computersystemer, herunder Microsoft Windows, Apple Mac OS X og GNU / Linux. Faktisk har Mac OS X og de fleste distributioner af Linux VNC-klienten indbygget i operativsystemet. Men Windows-brugere skal oprette VNC.