DSL vs ADSL Modems

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Modemer sammenlignet

ADSL-modemer er en delmængde af DSL-modemer. Det er almindeligt, at ADSL-modemmer simpelthen er kendt som DSL-modemer. Asynkron og asymmetrisk er synonymer for første bogstav i akronym ADSL.

DSL-modemer

DSL er et akronym for digital abonnentlinje. Det giver mulighed for højbåndsbredde information at rejse på tværs af eksisterende kobber telefonlinjer og et DSL modem er til stede i begge ender af forbindelsen. DSL-modemer gør det muligt for dig at surfe på internettet og samtidig tale på telefonen.

ADSL-modemer

De to typer DSL-modemer er asynkron digital abonnentlinje (ADSL) og synkron abonnentlinje (SDSL). Den tidligere defineres som at have upload- og downloadhastigheder, der adskiller sig, mens sidstnævnte er defineret som at have samme hastighed for uploads og downloads. ADSL-modemer er de mere udbredte af de to typer. Siden internettet har der været et konstant skub for at øge den hastighed, hvormed den kan ses. Som følge heraf har moderne teknologier produceret DSL- og ADSL-modemmer blandt andre. Denne artikel sammenligner de to typer modemer.