Hvordan konfigurerer jeg en DHCP Cisco 1841?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Cisco Serial Console-kablet til den 9-bens serielle port på bagsiden af ​​computeren, og tilslut derefter den anden ende af seriekonsolkablet til den serielle konsolport på Cisco 1841 router.

Vælg 'Start' -knappen i Windows XP, og vælg derefter 'Alle programmer' i den menu, der vises. Vælg derefter 'Tilbehør.'

3.

Vælg 'Kommunikation' programgruppen og vælg derefter ikonet 'Hyperterminal'.

4.

Indtast 'Cisco 1841' i det vindue, der vises, og tryk på 'Enter' -tasten. Vælg derefter 'Connect using:' menuen og klik på 'Com' porten, der er forbundet til Cisco 1841 fra listen, der vises. Klik på knappen 'OK'.

5.

Vælg menuen 'Bits per sekund' og vælg derefter '9600' fra listen, der vises. Vælg menuen 'Flow Control:' og vælg 'None' i listen, der vises. Vælg 'OK' -knappen.

6.

Tryk på 'Enter' -tasten et par gange, og Cisco CLI (Command Line Interface) vises.

7.

Indtast 'aktiver' på kommandoprompten og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Skriv 'aktiver' kodeordet, hvis det ønskes, og tryk så på 'Enter' -tasten.

8.

Skriv 'config t' på kommandoprompten og tryk derefter på 'Enter' . Skriv derefter 'service dhcp' og tryk på 'Enter' -tasten.

9.

Type 'ip dhcp database ftp: // bruger: password @ ip\_address / dhcp\_logs skriveforsinkelse 120 'undtagen at erstatte' ip\_address 'med FTP-serverens IP-adresse,' bruger: adgangskode 'med kontonavnet og adgangskoden til FTP-serveren og' dhcp\_logs 'med navnet på den mappe, hvor DHCP-logfilerne gemmes på FTP server. Tryk på 'Enter' -tasten.

Type 'ip dhcp pool pool\_name' undtagen udskift 'pool\_name' med et navn til DHCP adressepoolen og tryk derefter på 'Enter' nøgle. Skriv derefter 'netværk 10.0.0.0 255.0.0.0' undtagen at erstatte '10.0.0.0 255.0.0.0' med netværkets IP-nummer og subnetmaske af DHCP-omfanget af adresser, der skal konfigureres for netværket.

11.

Skriv 'dns-server ip\_address' undtagen at erstatte 'ip\_address' med den egentlige IP-adresse på DNS-serveren for netværket og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

12 .

Skriv 'standard-router ip\_address' undtagen at erstatte 'ip\_address' med standard gateway-IP-adressen til netværket og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

13. >

Skriv 'ende' på kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'copy run start' og tryk på 'Enter' tasten for at gemme konfigurationen.

Cisco 1841 er en yderst kvalificeret router, der giver det komplette featuresæt, der er nødvendigt for små eller eksterne kontorforbindelser til internettet eller andre private netværk. DHCP-tjeneste (Dynamic Host Configuration Protocol) er et af de funktioner, der understøttes af Cisco 1841, og skal aktiveres, hvis routeren forventes at levere dynamisk IP-adressering til værter på det private netværk. DHCP-funktionen indeholder mange muligheder; Du kan dog oprette en standardkonfiguration på ca. 30 minutter.