Sådan blokerer du en bruger fra at tilføje en computer til domænet på XP Professional

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Klik på 'Kontrolpanel' og dobbeltklik derefter på 'Administrative værktøjer' i listen over hjælpeprogram sektioner. Dobbeltklik på 'Computer Management' for at åbne hovedværktøjet til brugergrupper.

2.

Klik på 'Grupper' i afsnittet 'Lokale brugere og grupper'. Her vises alle dine brugergrupper programmeret på Windows XP-computeren.

3.

Dobbeltklik på gruppen 'Administrator'. Dette åbner et dialogvindue med en liste over brugere, der er inkluderet i gruppen. Klik på den bruger, du vil begrænse, og klik på 'Fjern'.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Luk computerstyringsværktøjet og log ud af computeren. Næste gang brugeren logger ind på Windows XP-computeren, har brugeren ikke rettigheder til at deltage i et domæne.

Brugere, der er en del af administratorgruppen på Windows XP, kan tilføje computeren til en Windows-domæneserver. For at stoppe en bruger fra denne type computervedligeholdelse skal du fjerne brugeren fra administratorpruppen. Dette opnås i Windows XP-brugerkonfigurationsindstillingerne og beskytter din domæneserver mod uautoriserede computerudvidelser.