Sådan får du adgang til Remote FTP-drevet fra Windows Shell

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start kommandoprompten ved at klikke på genvejstasten eller ved at trykke på Windows-tasten og 'R' samtidig på tastaturet. Skriv 'cmd' og tryk på 'Enter'.

2.

Skriv 'ftp' og tryk 'Enter' for at få adgang til den indbyggede kommandolinje FTP-klient. Du skal blot se en 'u0026 gt;' på venstre side af skærmen.

3.

Skriv 'open ftp.server.com', hvor 'ftp.server.com' er værtsnavnet eller IP-adressen af den FTP-server, du ønsker at oprette forbindelse til. Indtast dit brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om at fuldføre forbindelsen.

4.

Skriv 'hjælp' og tryk 'Enter' for at se en liste over kommandoer, du kan bruge til at interagere med FTP-server nu, hvor du har adgang.

Grafiske FTP-klienter har gjort det lettere at overføre filer. Træk og slip funktionaliteten i den moderne GUI gør interaktion langt enklere for den almindelige computerbruger. Det er dog en god måde at lære, hvordan man bruger en FTP-server fra kommandolinjen, en bedre måde at bedre forstå, hvad der sker bag GUI'en og gør det muligt at interagere med en FTP-server uden at skulle downloade en klient hver gang du vil uploade en fil fra en Fjern lokation.