Sådan indstilles en mindre MTU-størrelse på en Cisco Catalyst Switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg startknappen 'Globe' på Windows 7-computeren, og klik derefter på 'Programmer'. Klik på 'Tilbehør', og højreklik derefter på kommandolinjens ikon i menuen. Klik på 'Kør som administrator'.

Indtast 'telnet x.x.x.x' på kommandoprompten, og erstatte 'x.x.x.x' med Cisco Catalyst-switchens IP-adresse. Tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Skriv telnetadgangskoden ved kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten.

4.

Indtast 'aktiver' ved kommandoprompten og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Indtast Privileged Exec-adgangskoden, hvis du ønsker det, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

5.

Skriv 'config terminal' ved kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten.

Skriv kommandoen 'system mtu frame\_size' undtagen erstatning 'frame\_size' med den rammestørrelse (MTU), du vil konfigurere på kontakten, og tryk derefter på 'Enter 'nøgle.Hvis kontakten er en 2900XL eller 3500XL serie switch eller switch, der kører CATOS, skal du i stedet skrive 'interface quickethernet 0/1' men erstatte navnet på en interface du ønsker at konfigurere i stedet for 'fastethernet 0/1' og tryk på 'Enter' tasten. Udgiv derefter kommandoen 'mtu frame\_size' undtagen erstatning 'frame\_size' med den rammestørrelse (MTU), du ønsker at konfigurere på knappen, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten.

7.

Indtast 'ende' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten. Indtast 'Reload' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten for at fuldføre konfigurationen.

MTU står for 'Maksimal transmissionsenhed' og refererer til den maksimale rammestørrelse, som en switch er tilladt at acceptere og videresende. Hvis omskifteren er konfigureret til at acceptere 'Jumbo' -rammer (som ikke overholder IEEE-standarden) og 'Jumbo' -rammer ikke længere er nødvendige, ændres konfigurationen til kun en mindre MTU, der er inden for IEEE-standarderne, til at sikre at rammer, der videresendes af kontakten, er kompatible med alle enheder, der er tilsluttet netværket.