Sådan konfigureres routing og fjernadgang på en ISA-server s VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og klik på 'Administrative værktøjer.' Klik på 'Routing og Remote Access' for at åbne din RRAS-serverkonsol.

2.

Højreklik på dit RRAS-computernavn på venstre side af vinduet og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et konfigurationsvindue til din computer.

3.

Klik på knappen 'Statisk adressepool'. Dette åbner et konfigurationsvindue til dine IP-opgaver. Klik på 'Tilføj' for at oprette dit IP-interval. Indtast start IP-adressen i tekstboksen 'Start IP-adresse' og skriv den endelige IP-adresse i tekstboksen 'Afslut IP-adresse'. Dette giver en liste over IP-adresser, som ISA VPN-serveren kan tildele til klientcomputere.

4.

Skriv et navn for dine IP-intervalindstillinger. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Klik på 'OK' for at lukke vinduet med hovedegenskaber.

Internet Security and Acceleration Server (ISA) er en type Windows-server, der lader dig oprette internetadgang til dit netværk. Routing og Remote Access Server (RRAS) er et VPN-netværk (Virtual Private Network), der er tilgængeligt på dit Windows ISA-operativsystem. Du skal konfigurere RRAS-serveren til at tildele Internet Protocol-adresser til dine VPN-brugere. VPN-netværk lader dine brugere logge ind på netværket fra internettet.