Telocator alfanumeriske protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Den 'Telelocator Alphanumeric Protocol' (TAP) er den mest almindelige metode til at sende en besked fra en computer til en personsøger. Det virker også for at sende beskeder til mobiltelefoner. TAP kaldes også 'Personal Entry Terminal (PET)', 'IXO' og 'Alpha Paging Entry Protocol'. Trods flere navne er der kun en TAP-protokol.

Historie

Der er tvivl om hvem opfundet TAP. Motorola-krav TAP er en kopi af sit personlige indgangsterminal (PET) -system IXO-firmaet hævder, at det skabte specifikationen for en terminal, den oprettede. Derefter delte standarden med Motorola, som ændrede den til at producere PET. Industry Association (PCIA) vedtog systemet som en industristandard i september 1988. På den tid var PCIA kendt som Telelocator. Disse stadier i ejerskab forklarer, hvorfor systemet har flere forskellige navne.

Metoder

TAP er tekstbaseret. Den bruger 'XON / XOFF' -standarden for flowstyring. En TAP-terminal skal forbindes til en radiosender for at kunne levere en besked. TAP-software styrer meddelelser via et radiolink fra terminalen ved at sende en serie af signaler til modtagerenheden.

Procedure s

AP-meddelelser følger denne rækkefølge:

Trin 1: Off Hook

Trin 2: Bærer op

Trin 3: Opmærksomhed < Trin 4: Logon

Trin 5 A / M: Automatiske og manuelle tilstande

Trin 6: Logon Acceptance, Valgfri Hilsen og / eller Instruktion Meddelelse

Trin 7: Meddelelse gå videre

Trin 8: Meddelelsestransaktion

Trin 9: Enhed Afbryd sekvens

Trin 10: Valgfri acceptmulighed, uacceptabelt meddelelsesindhold og systemafbrydelse.

Trin 11: Hook

Problemer

TAP er en gammel standard og har ikke været opdateret for at holde trit med fremskridt inden for teknologi. Det virker ikke godt med nyere modemer, der arbejder med høj hastighed og omfatter datakomprimering. Datakorrektionsprocedurer, der anvendes i moderne telefonbaseret kommunikation for at korrigere for dårlig lydkvalitet, hæmmer et TAP-signal. Standarderne omfatter ikke systemer til datakryptering.

Afvigelse

Standarden er ikke blevet ensartet implementeret. Der er særlige problemer med behandlingen af ​​'end of line' karakter. Nogle implementeringer bruger ASCII-tegnet u0026 lt; CR u0026 gt; (Carriage Return), andre bruger u0026 lt; LF u0026 gt; (Line Feed), og stadig andre bruger begge. Modtageren kan vise en række uønskede nye linjer, hvis meddelelsen blev sendt ved en inkompatibel implementering.

Alternativer

AP er ikke den eneste protokol, der anvendes til personsøgere. Andre omfatter FLEX, ReFLEX og Post Office Code Standardization Advisory Group (POCSAG). TAP er ikke kun brugt til at sende meddelelser til personsøgere. Det bærer også SMS-beskeder til mobiltelefoner, selvom det ikke kan stamme fra mobiltelefonbaserede meddelelser.