Bedste sted i hjemmet til en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et trådløst netværk tager betydeligt mindre tid at installere end et kablet netværk, men det er ikke nødvendigvis enklere. Placeringen af ​​en trådløs router og dens modtageenheder kan have stor indflydelse på netværksydelsen. En trådløs router skal placeres på et sted, hvor den kan kommunikere med netværksenheder uden signalforringelse forårsaget af interferens, afstand eller signalbelastende materialer. Der er tre hovedhensyn at huske på, når du vælger en placering til din trådløse router.

Central placering

Den enkleste måde at optimere signalstyrken på på alle computere i dit netværk er at placere routeren centralt mellem alle de enheder, der bruger routeren. En central placering er også normalt distanceret fra det ydre vægge i et hus, som kan blokere signalbevægelsen. Prøv at placere din router, så den er lige fra alle modtagerenheder.

Interferens

Mange enheder kører på samme 2,4 GHz-frekvens som din trådløse router. Hvis disse enheder er placeret i nærheden af ​​din router eller computere, kan de betydeligt mindske signalstyrken. Trådløse telefoner, der opererer på 2,4 GHz-frekvensen, kan være særlig besværlige. Opgradering til 5,8 GHz trådløse telefoner kan løse dette problem. Mikrobølger er også kendt for at forårsage programmer. Hvis du bemærker, at trådløse dataoverførsler går langsomt eller stopper, når en mikrobølgeovn kører, skal du prøve at genplacere din router, så din mikrobølgeovn ikke er direkte mellem routeren og en modtagerenhed. Når du placerer din router, skal du overveje, at store metalgenstande såsom arkivskabe også kan blokere router signal.

Andre routere

Andre routere, der sender på samme kanal eller en nabokanal, kan også forstyrre dit netværk. Hvis du ved, at en nabo også har en router, skal du prøve at indstille din router og alle dets enheder så langt fra din nabos router som muligt. Alternativt kan du justere dine routerindstillinger, så du sender på en anden kanal, i det mindste to kanaler væk fra din nabo.