En oversigt over routingprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

'Reaktiv routing' er også kendt som 'On-Demand Routing.' Disse protokoller sender en forespørgselspakke til stien for at finde en rute. Fordelen ved disse systemer er, at de kræver lidt hukommelse og computerkraft, men de medfører forsinkelser over store netværk og kan forårsage trafikbelastning. 'Proactive Routing' -protokoller opretholder en database over mulige ruter. Dette kræver datakraft til at behandle, men reducerer trafikken på netværket. Proaktive protokoller sender data hurtigere end reaktive protokoller. Hybridprotokoller bruger en kombination af disse to metoder.

Funktioner

I kategorien Proaktiv findes en anden division. Distance-Vector-systemer er baseret på Bellman-Ford-algoritmen. De tæller antallet af links, en rute skal krydse. Link-state protokoller holde styr på overbelastning og fejl på forskellige stier, og fremme eller demote ruter i henhold til ydeevne.

Udvikling

Trådløse Mesh Networks er det store vækstområde i routing teknologi. På dette område er Ad-Hoc routing favoriseret. Noder forbinder direkte uden routers indgriben. Netværksmedlemmer kommer og går, og ruter krydser med computere frem for specielt routingudstyr. Der findes et stort antal routingprotokoller. Traditionelle routing protokoller kan opdeles i følgende kategorier: Interiør / Udvendig, Distance-Vector / Link-State og Reactive / Proactive / Hybrid. Feltet Wireless Mesh Networks øger hurtigt de forskellige routingprotokoller, der er tilgængelige. Dette felt introducerer peer-to-peer-arkitektur og Ad-Hoc-routing.