Sådan løser du domænenavne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Løsning på din egen computer

1.

Åbn et kommandopromprogram. I Windows kaldes programmet Command Prompt. I Mac OS X kaldes programmet Terminal. På en hvilken som helst type UNIX skal du åbne en shell.

2.

Brug pingprogrammet. Den kommer forudindlæst på alle tre operativsystemer. Skriv 'ping', så et mellemrum, og derefter det domænenavn, du ønsker at løse uden 'www.' del. Tryk derefter på 'Retur'. For eksempel vil 'ping whitehouse.gov' køre pingprogrammet på domænenavnet 'whitehouse.gov.' Hvis dit domænenavn er legitim, starter programmet mange linjer med tekst.

3.

Skriv 'ctrl-c' ved at holde 'Control' eller 'Ctrl' tasten, mens du trykker på 'C' -tasten. Dette vil stoppe programmet.

4.

Undersøg den øverste del af programmets output. Du vil se det domænenavn, du indtastede, og ved siden af ​​det vil du se inden for parentes en gruppe på fire tal adskilt af perioder. Denne gruppe af tal, herunder perioderne, er dit domænenavns IP-adresse.

Løsning på nettet

1. < / p>

Gå til ZoneEdits webbaserede DNS Lookup-side.

2.

Se under overskriften 'DNS Lookup' for valgmulighed 1. Der vil være en tekstindtastningsboks og ordene 'Forward DNS Lookup.'

3.

Skriv det domænenavn, du ønsker at løse, uden 'www.' del. For eksempel vil 'whitehouse.gov' arbejde.

4.

Klik på knappen, der hedder 'Look It Up'. Siden genindlæses, og dine resultater vil være nederst. Hvis dit domænenavn er legitimt, vil resultaterne indeholde en gruppe på fire tal adskilt af perioder. Denne gruppe af tal, herunder perioderne, er IP-adressen til dit domænenavn.

Vi har alle set domænenavne som google.com eller whitehouse.gov. Dette navnesystem blev oprettet for at hjælpe mennesker med at holde styr på internetadresser. Imidlertid forstår computere ikke disse navne, de kræver strukturerede numre, der kaldes Internet Protocol (IP) adresser for at finde internet-tjenesten, f.eks. Et websted bag navnene. At få IP-adressen fra et domænenavn kaldes 'opløsning' Domænenavnet. Mennesker kan også gøre det. Det er ikke kun for computere.