Hvad er SSL-porten?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

SSL kører på webservere på portnummer 443. Porten er specielt konfigureret til SSL-tjenester, men systemadministratorer kan også vælge at køre SSL på et andet portnummer. Hvis et alternativt nummer foretrækkes, skal administratoren manuelt konfigurere den nye port.

Betydning

Identity theft og stjålne data er bekymringer, når du surfer på internettet. SSL krypterer data, så oplysningerne er forvrænget og ulæselige, hvis det opfanges. SSL beskytter brugeren mod datatyveri, fordi hackere ikke kan læse dataene eller se de oplysninger, der sendes frem og tilbage på serveren.

Funktion

SSL bruges til flere applikationer på en hjemmeside. SSL håndhæves typisk, når en bruger logger ind på en hjemmeside. Det er brugt på bank-, medicinske og andre private informationswebsteder, hvor de krævede oplysninger kræver sikkerhed. Det anvendte krypteringsniveau afhænger typisk af informationens følsomhed. Secured Sockets Layer (SSL) giver websteder med krypteringstjenester. Kryptering beskytter brugerdata mod at blive stjålet af hackere, der indstiller software til at læse datapakker, der overfører mellem serveren og brugerens computer.