Sådan anvendes gruppepolitik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen. Skriv 'gpedit.msc' i tekstboksen. Tryk på 'Enter' for at åbne Gruppepolicy Editor på din computer.

2.

Gå til den gruppepolitik, du vil redigere. Der er hundredvis af politikker til rådighed. I dette eksempel fjernes knappen 'Shut Down' fra Windows 'Start' -menuen. For at navigere til denne politik, skal du klikke på 'Brugerkonfiguration' til venstre for at udvide en liste over muligheder. Klik på 'Administrative skabeloner', og klik derefter på 'Start menu og proceslinje.' Alle tilgængelige politikker vises i ruden til midten af ​​detaljer.

3.

Dobbeltklik på 'Fjern og deaktiver knappen Slå computer fra' for at åbne konfigurationsvinduet. Vælg 'Aktivér' for at aktivere denne politik. Hvis du vil slå den fra, skal du vælge 'Ikke konfigureret' i rullemenuen.

4.

Klik på 'OK' for at gemme politikindstillingerne. Klik på knappen 'Start' på proceslinjen i Windows for at bekræfte indstillingerne. Bemærk, at knappen 'Luk' ikke vises.

Gruppepolitikker er netværkssikkerhedsindstillinger, du indstiller på din Windows-computer. Gruppepolitik styrer, hvordan en bruger kan interagere med skrivebordet. For store netværk indstiller administratorer gruppepolitikker for at kontrollere, hvordan brugere kan få adgang til netværksenheder og ressourcer. Du anvender gruppepolitikker ved hjælp af Group Policy Editor, som er inkluderet i Windows-operativsystemerne.