Sådan beskytter du trådløse enheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og indtast '192.168.1.1' i adresselinjen uden citater.

2.

Tryk på 'Enter 'nøgle for at afsløre en adgangskode boks. Hvis der ikke er angivet et kodeord, skal du ikke bruge noget brugernavn og adgangskoden 'admin' til Linksys-enheder. Alle andre enheder bruger typisk 'admin' til brugernavnet og 'adgangskoden' til standardadgangskoden. Når adgangskoden er indtastet korrekt, vises den trådløse router eller adgangspunktets web-interface.

3.

Klik på fanen 'Trådløs' på websiden.

4.

Klik på 'WPA2' -sikkerhed.

5.

Indtast et kodeord. Dette er det kodeord, som trådløse enheder bruger til at oprette forbindelse til routeren eller adgangspunktet og er adskilt fra login til webgrænsefladen.

6.

Klik på knappen 'Gem indstillinger'. Nu, når trådløse enheder forbinder, skal de bruge adgangskoden indtastet i trin 5, som beskytter de trådløse enheder fra alle, der ikke har adgangskoden.

Siden introduktionen af ​​trådløst netværk til hjemmebrugere har en af ​​de største bekymringer været for netværksbeskyttelse. Med et åbent trådløst netværk kan alle inden for det trådløse adgangspunkt eller router være i stand til at oprette forbindelse til netværket og muligvis se filerne på de andre netværkscomputere. Trådløse enheder kan beskyttes mod dette problem ved at oprette et sikkert trådløst netværk fra routeren eller adgangspunktet.